Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlettel kapcsolatban mit...

Nagyné Rony kérdése:

Albérlettel kapcsolatban mit tehetek mint bérbeadó?

Figyelt kérdés
Albérlőim február 1-én megkapták tőlem a tartozásukat elismerő nyilatkozatot, melyet alá is írtak tanúval mindennel aláírva.A fizetésre március 1-ig kaptak határidőt, de mivel nem fizettek március 1-ével felmondtam a szerződést, ekkor ők kipakoltak és elmentek. Aláírattam velük a végső elszámolásról a tartozásukat! Mit tehetek ezután? A férfinak van munkája csak éppen kummantásból betegállományba van jelenleg kb 1 éve. Lefoglalni nem tudtam, mert szedett- vedett holmijaik voltak. Köszönöm a segítséget előre is.
2012. márc. 3. 19:38
1 2
 11/13 anonim válasza:

Kedves kérdező! Sajnos elég zagyva amit írsz. ( és mellesleg a világ egyik legnagyobb balfékje vagy).

Van ÍROTT, KÉT TANÚ ÁLTAL ALÁÍRT szerződés? Van? Akkor irány a közjegyző, FMH díj 5000 ft, 21 nap alatt törvényi erőre emelkedik, csak noszogatni kell a közjegyzőt, aztán végrehajtás, díja a tartozás 10%-a, de minimum 5000Ft ( ha jól emlékszem).

Ha nincs szerződés? Egy barom vagy! mehetsz a fenébe, a lelakott lakásoddal együtt. C%gányok voltak? Ha igen, akkor egy BAROM vagy! C%gánynak nem adunk ki lakást, garázst, semmit, még egy pohár vizet sem!

Vegyél egy bohócsipkát, jól fogy állni.

De amúgy mélységesen sajnállak, a mi társasházunk is egy utolsó ingyenélő némber és az aktuális börtöntöltelék kanja miatt van sz%r helyzetben, nyögjük miattuk a rengeteg közös költséget-csak sajnos ez a bárcás tulajdonos, úgyhogy nehéz lesz kitenni.

esetleg próbálkozz a rendőrséggel, de ha nincs szerződés, úgy nagyon nehéz lesz.

Mekkora az összeg? Bérleti díj+rezsitartozás+okozott kár?

2012. márc. 4. 14:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Egy kicsit sűrű volt a válaszod tisztelt valaki!

Szerintem nem vagyok béna, csak ha végigolvastad volna, kiderült volna számodra a lényeg, azért írtam több részletben mert előtted is kérdeztek, erre válaszoltam!

Igen van szerződés, tanukkal aláírva, sőt a tartozásukat is elismerték ezt a papírt is aláírták, tanú stb. mindennel ellátva, csak mivel ez egy fórum kíváncsi lettem volna más véleményére. Az hogy nagyon mellényúltam tudom, nem kell még neked is emlékeztetned, eléggé ki vagyok ez miatt. Azért kösz a véleményed.

2012. márc. 4. 18:16
 13/13 anonim ***** válasza:

A "magamból való kiindulás" ismerős. Naív kis izéként az élet egyre több területén érzem, hogy ez nem működik, még a barátok is képesek kihasználni az embert.

Mai világban jobb tudatosan inkább rosszat feltételezni előre másról, még ha nehéz is. És nagy távolságot tartani mindenkitől. Azt hiszem nem a mi életünkben fog jobbá válni a világ.

Próbáld felmérni a károkat is a lakásban, és idővel behajtani rajtuk!

De ne emészd magad agyon, ennyit nem ér meg! A következő bérlőnél óvatosabb legyél! És állapodj meg arról is, hogy legalább havonta odamész és megnézed a lakást! Nehogy már csak úgy alakítgassák a bérlők!

Fotózd le a lakást az átadáskor a bérlő jelenlétében, és azt is vegyétek a szerződésben, hogy bármilyen változtatást csinálnak, akkor a helyrehozatalt fizetik. Esetleges tárgyaktól legyen leltár is!!!

2012. márc. 4. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!