Albérlettel kapcsolatban mit tehetek mint bérbeadó?
Az első jót írt.
Megtoldom: tudnod kell azt is, hogy jelenleg mi a pontos címük, mert az nélkül nem mégy, (a rendőrség nem megy) semmire.
Elsőnek igaza van.
Továbbá:
Örülj, hogy elmentek! Gondolom 1-2 havi díjnál többel nem tartoztak...?!
Vannak esetek, hogy a főbérlő kitenni nem tudja őket, ijesztő dolgokat olvastam erről egyszer. tehát már jó, hogy kibírtad rakni őket.
A zárat cseréld le, nehogy visszajöjjenek! És add ki másnak!
Adj nekik inkább haladékot a fizetésre, de nagyon ne balhézz, nyeld le azt a veszteséget, jobban jársz. Kivéve ha legálisan adtad ki a lakást, mert akkor pereskedhetsz...
Sajnos én is rájöttem már milyenek a "p@tkány" segélyterrorista bérlők !
Mikor megjelenek pont azokat a dolgokat kezdik sorolni saját dicsőítésükre, amiben nagy-NAGY hiány szenvednek : Tisztaság mániás vagyok ; Mindenki a becsületességemről ismer ; Majd, majd utólag , legközelebb triplán fizetünk ! Nem szabad a süket hablatyolásukkal foglalkozni !
Ki kel rakni őket ha nincsen pénzük abban a pillanatban , ne félj fordított helyzetben ők sem kegyelmeznének .
3-as vagyok....
Még mindig nem derül ki, hogy be volt-e jelentve a lakáskiadásod... Egyáltalán nem mindegy.
És figyu! Legalább az ismerőst, aki beajánlotta ezeket, őt felkerested már? Csapjon már a s.ggükre, hátha ő eléri, hogy fizessenek!
Megvan még a könyvjelzőim közt a rémsztori, amit olvastam egykor: [link]
Amúgy én albérlő-fejjel gondolkodtam eddig (mert majd ha lesz munkám, albérletbe akarok költözni bp-n...), hogy mi van, ha lenyúlja a főbérlő a kauciót???
Cikkeket, meg az ilyen kérdéseket olvasva meg látom, a főbérlő is megjárhatja.
Ezért minimum, hogy a lakáskiadás legális legyen... De amit csatoltam, az alapján már ez sem tuti.
Legjobb saját lakásra gyűjteni, és addig vidékről ingázni, kiadni meg soha semmit... :-(
Az Úr azért van betegállományba,mert postás kocsin dolozott és elesett meg kellett műteni, de szerintem semmi baja már, érdekes filmezésre el tud menni statisztálni, ez is ugye olyan kereset amit nem tudsz lenyomozni, nem tudják behajtani. Feleségének is segítettem volna munkát szerezni, de ő azt mondta nem megy el 75 ezerért dolgozni a CBA-ba.
A bejelentés nem történt meg van adószámom, mert már az elején nehézkesen indult az egész. Amikor megírtuk volna a szerződést csodálkozva kérdezte a hölgy kell kauciót is fizetnünk? erről nem volt szó(vagyis akik idehozták a nyakamra őket nem mondták, de szerintem ez hárítás)végül is az ingatlanos ismerősöm adott nekik 1 havit, a másikra pedig azt mondta az úgyis az ő díj lett volna.Szép ugye? Ezek után vártam hogy rendeződjenek a dolgaik, de csak minden hónapban csúsztak aztán már teljesen elmaradtak. Tudni kell, hogy egy 95 2m lakásrészt béreltek 5-en mert mint kiderült a végén a nagyi is ideköltözött. Úgy hogy jobbnak láttam eltekinteni ettől,mert akkor a nemlétező után is adót fizettem volna.Volt már rossz tapasztalatom, bérlőkkel, de ez mindenen túltesz sajnos, úgyhogy előre látó voltam és szerződésbe foglaltuk, hogy mivel ők is hosszú távra terveztek 1 évig ha elmennek nem jár vissza a kaució.Mint írtam lelakták a házat, kutyákat tartottak és kibontották a garázst is hogy ne fázzanak, de vissza már nem csinálták.Az a szomorú az egészben, hogy én olyan vagyok hogy magamból indulok ki, mindig megpróbáltam segíteni embereknek, jóhiszeműen jártam el most is. Tényleg sokat segítettem nekik az elején kölcsön adtam biciklit, üzemanyagot stb. De nem gondoltam volna ezek után így kihasználnak. Most pedig törhetem a fejem mit tegyek?
Köszönöm eddigi válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!