Távfűtéses lakásba minek jön kéményseprő?
A nyilvánvaló okot, a pénzlehúzást leszámítva.
De most komolyan, be fog jönni, és kitölt egy papírt, hogy itt járt? És ezért kell itthon maradnom a munkából délelőtt?
Ha van kémény, akkor azt használhatod is - az más kérdés, hogy te nem szoktad.
De mivel jogod és lehetőséged van rá, hogy használd, kijönnek ellenőrizni, nehogy feldobd a pacskert.
Attól eltekintve, hogy éppen nálad felesleges, ennek inkább örülni kell(ene).
Szerintem.
A kéményseprő nem csak a kémények miatt jár senkihez de sokan ebben a tévhitben élnek, pláne nem pénzlehúzásért mert ez neked is érdeked!(pl.: már sok biztosító nem fizet olyan károkért amit ezen ellenőrzések elmulasztása okoz vagy nem tudod bemutatni az ellenőrzésről szóló igazolást)
A kéményseprő feladata a kéményeken kívül a fűtőberendezések,a gáz és szilárd tüzelésű vízmelegítők,a szellőzők-szellőzőkürtők és 2012-től a páraelszívó és annak rendszerének ellenőrzése is.
Esetedben távfűtéses házban(gondolom panel vagy emeletes bérház)a gázbojlert a szellőzőnyílások-kürtők és páraelszívók ellenőrzése lenne.
Harmadikon lakom egy ötemeletes házban.
Ez mind szép és jó, de ilyen címszó alatt akkor bármilyen, általuk fontosnak ítélt szolgáltatás igénybevételére kötelezhetnének.
Ennyi erővel jöhetne vki végignézni az elektromos berendezéseket, nyílászárókat, vízcsapokat.
A távhőleolvasót is pofátlanságnak tartottam, hogy 3 perces munkáért 3e Ft-ot fizethettem neki, amiért én 4 órát dolgozok, de az legalább este jött.
Most komolyan 2 percért arra köteleznek, hogy vegyek ki a szabadnapot? Mégis milyen jogon?
Olyan jogon, hogy ez a rendelet van érvényben.
Ha nem tetszik, szólj a képviselődnek, hogy lobbyzzon ellene. De mindaddig, míg érvényben van, kénytelen vagy alávetni magad. Ez van - még akkor is, ha nem tetszik.
Amúgy meg nem köteleznek rá hogy x időpontban otthon legyél.
Minden szolgáltatónál így a kéményseprőknél is egyeztethetsz olyan időpontot ami neked jó és akkor fog megjelenni a szerelő6ellenőr stb.
Csak azt ne mondd hogy nem így van mert én személy szerint olyan munkahelyen dolgozom ami miatt kiszámíthatatlan mikor vagyok otthon és még bármikor hívtam őket hogy az ő időpontjuk nem jó és mondtam egy nekem jó időpontot akkor jelentek meg.
Kösz a tippet! Ezt nem tudtam. Kérek akkor más időpontot.
De akármit is csinálnak, ez így ilyen formában abszurd.
Kb. ugyanilyen abszurd lenne, ha kemenceseprő jönne, mégha mást is csinál...
7/8
"Az időpont módosítására sdajnos nincsen lehetőség. .. Tájékoztatjujk, hogy amennyiben a fenti időpontban sem tudja biztosítani az ellenőrzés elvégzését, a jogszabályi előírsoknak megfelelően köteles azt a második időponttól számított 30 napon belül igénybe venni. Tájékoztatjuk, hogy ez a harmadik alkalom egyedi megrendeléshez kötött, és díjfizetési kötelezettséggel jár!" - Szóval, nem lehet velük időponott egyeztetni, csak ha már a második - délelőtti - általuk megadott időpontban sem sikerül otthon maradni miattuk. Aztán ,majd lehet fizetni, hogy ugyan kegyskedjenek már kijönni délután 4-5 után, s ellenőrizni a semmit, mert 10 éve semmi nem változott. Ha bármilyen újgázkészüléket vagy hasonlót szereltetténkbe, azt pedig kötelező lenne jelezni nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!