Körülbelül mennyibe kerülne egy saját farm létrehozása?
A földdel eggyütt, amin csak állatok és fák lennének, szóval pár száz nm2 elég szerintem. Hőszigetelt házzal, amiben egy 4-5 fős család meg tudna élni.
Gondolom ez elég változó, de úgy nagyjából :)
A válaszokat előre is köszi
Azért biztos van valami oka, hogy Mo-n nem elterjedt a faház, mint lakóház. A Makovecz féle nagy fa felhasználású épületekkel is sok probléma adódik (a fa részekkel)
A cégnek meg nézz utána, ezen a néven van Bt is, Kft is, ugyanaz a beltag ill. a cégvezető. A Bt ellen 2010. június 16-án végrehajtást rendelt el az APEH (megtalálod az ingyenes céginfo-ban), a Kft pedig 2010.04.19-én alakult, 2 hónappal az APEHos végrehajtási eljárás megindítása előtt. A Bt végrehajtása most is él, a Kftnek pedig csak 500ezer a törzstőkéje. A szerződéskor neked be kell fizetned a teljes megvalósulási ár 35%-át, a többit ügyvédi letétbe helyezni. Ráadásul az általad nézett háznak a nettója 7,9millió és sok minden nincs benne ebben az árban, azokat még plusz kell fizetned.
Az, hogy nagypapád építészmérnök itt nem számít, sem az, hogy apukád felhúzta a családházat. Ha nem ettől a cégtől veszitek, hanem ti akarjátok megtervezni és kivitelezni, akkor mindenhez kell lennie érvényes "jogosítványának" valakinek. Hiába tudja megtervezni/felépíteni, ha nincs hozzá megfelelő engedélye.
A "farmon" meg ha csak állatok és fák lennének, elég sok pénzt kellene a takarmányozásra fordítanod. És akkor még nem beszéltünk a helyi állattartási rendeletről, szakhatósági engedélyekről, az állatorvosi díjakról.
Leginkább azért nem elterjedt itthon, mert rendes minőségben megcsináltatni NAGYON nem olcsó. Amit ez a cég hirdet, az hulladék. [link]
Mióta az a hozzászólás született, azóta sem találni jobb véleményeket, azért ezt linkeltem, mert itt kép is van, hogy dolgoznak. Attól aki valaha ilyen munkát kiadott a kezéből soha nem rendelnék meg semmit. Ez valami felháborító.
Azért nem terjedt el, mert nincs erdő. De pl. a barátnőméknek Erdélyből jött a (tüzi) fa, s a mesterek is, s nagyon szeretik, már 1995 óta benn laknak, az ajtó is tölgyfából van, szép, és jó.(igaz, utólag vámilag megbüntették)
Ha lenne több erdőnk, lenne faház is.
Vályogház is nagyon jó, beton alapon. Ha építenék, én most azt építenék. Nem olcsóbb, de később a jó hőszigetelés valamit térít.
A "farm" részt még ki kell dolgozni. állatttartásból megélni elég nehéz, és elég nagy tőkét kíván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!