Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Körülbelül mennyibe kerülne...

Körülbelül mennyibe kerülne egy saját farm létrehozása?

Figyelt kérdés

A földdel eggyütt, amin csak állatok és fák lennének, szóval pár száz nm2 elég szerintem. Hőszigetelt házzal, amiben egy 4-5 fős család meg tudna élni.

Gondolom ez elég változó, de úgy nagyjából :)

A válaszokat előre is köszi

2012. márc. 1. 11:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ahol a kutya se vesz földet, ott olcsón lehet azt venni, az nem nagy költség. Ha képes vagy magad szaporítani a növényeket, fákat, akkor az se nagy kiadás.

A ház megépítése viszont igen. Az alapanyagok drágák, a munkadíj szintén... Ha meg már kész épületet akarsz venni, akkor az is csak úgy olcsó, ha már régóta senki sem akarja megvenni, az eladó meg már hajlandó semmiért odaadni...

2012. márc. 1. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:

Házat nem építhetsz akárhová...

Félmillióért lehet venni itt lebontott tanya helyét, ha nem veszik észre, gyorsan ráépítessz egy kis házat

Álló tanyával 1,8 - 65 millióig lehet nézegetni.

egy környezetbarát ház kb 200e/nm-től építhető, tehát 100nm kb 20.000.000. Ha tudsz építeni, van segítség, feléből kijön.

egy kis telekből megélni nem tudsz, ahhoz kell pár ha, vagy egy istálló: szerintem 2-3 millióval el lehetne kezdeni azért.

Szóval, mindent összevetve: ha hajlandó vagy költözni, szerintem 5 millió.

De vannak önkormányzatok, ahol 1ft-ért is kaphatsz, csak íraszd a gyerekeidet a sulijukba.

[link]

Ilyen Ausztriában is van, jó, lehet ott 10 euro, de kell bejelentett állásodnak lennie.

2012. márc. 1. 12:12
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem használhatsz saját vetőmagot, kedves első, ha gazdálkodsz, igazolnod kell, hogy honnan, és mennyi vetőmagot vásároltál. Különben jön a bünti.Nem is vehetsz akárhonnan, csak pár helyről.
2012. márc. 1. 12:13
 4/15 anonim ***** válasza:

[link]

www.rkk.hu/rkk/publications/phd/demeter_tezis.pdf

[link]

[link]

[link]

2012. márc. 1. 12:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

[link] Ezt az oldalt nézegettem, nagyon szimpatikusak ezek a házak.

Ti mit gondoltak erről az oldalról?

Nagypapám építészmérnök, apukám meg felhúzta a családházat, szóval lenne segítség :)

2012. márc. 1. 12:23
 6/15 anonim ***** válasza:
2012. márc. 1. 12:24
 7/15 anonim ***** válasza:

Ezt akartam,

[link]

2012. márc. 1. 12:26
 8/15 anonim ***** válasza:

Barátnőm ilyenben lakik, nagyon szereti.

Csak répán nem élsz meg, forint is kell, bevétel, amiből az adót, orvost, iskolát, vizet, gázt, villanyt, telefont kifizeted.

2012. márc. 1. 12:27
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linkeket :)

Nekem azon az oldalon amit én linkeltem a 7,9M FTos ház tetszik, nektek mi a véleményetek arról?

2012. márc. 1. 12:28
 10/15 anonim ***** válasza:
nekem az a véleményem, hogy nem vennék komolyan egy olyan házépítéssel foglalkozó céget, aki 2012-ben nem szán évi 2-3 ezer forintot arra, hogy ne ingyenes honlapja legyen...
2012. márc. 1. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!