Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vizes fát ugye nem szabad...

Vizes fát ugye nem szabad kandallóba tenni? Apu váltig állítja, hogy csakis vizesen jó vele tüzelni.

Figyelt kérdés

Apu azt mondja, hogy vizesen tegyem be a fát a kandallóba, mert úgy őszerinte "nem lobban el" hanem sokáig füstöl és az a jó.

Igen, szerintem is füstöl, és mellette kormol, közben meg lósz*rt se melegít.

Veszekszik velem, (holott az én kandallóm és az én házam) hogy miért nem hallgatok rá, és teszem be vizesen a fát.

Erősítsetek meg kérlek abban, hogy marhaság vizes fával tüzelni, mert apám már megőrjít!! Miért nem mindegy neki, hogy hogy tüzelek a saját kandallómban? Egyfolytában azt hajtogatja, hogy ha száraz fával fűtök, akkor egy éven belül a gatyám is rámegy.

2012. febr. 23. 11:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

A minap hallottam a Híradóban nyilatkozni egy erdészt,hogy a cigók azért lopják előszeretettel az akácerdőket,mert az akác nyersen is "viszonylag" jól ég.

A nyers,vizes fa szerintem mindegyik fűtőeszköz élettartamát csökkenti.

2012. febr. 23. 12:30
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
Nos ha a fa enyhén nedves akkor az még nem nagy baj, abban igaza van apukádnak hogy lassabban ég el, de azt ő sem képes beismerni hogy csak füstöl kormolással jár meg gőzzel, és fűtő értéke is nagyon gyenge. Én úgy fűtök hogy minden nap behozok 2 talicska fát plusz 1et amit félre rakok száradni, és amikor másnap behozom az újat akkor a már szárazabb fából keverem bele így jól ég és elég sokáig.
2012. febr. 23. 12:34
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket! Mindenkinek ment a zöld kéz.

(pont emiatt nem értem, hogy néhányotoknak miért 51%ban hasznos a válasza, másnak meg 75%ban)

2012. febr. 23. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

"pont emiatt nem értem, hogy néhányotoknak miért 51%ban hasznos a válasza, másnak meg 75%ban"

Mert vannak páran akiknek az az élvezet, ha leértékelhetik mások véleményét, ebben élik ki magukat:)

"az akác viszonylag jól ég"

Így van. Nekünk erdészeti vállalkozásunk van, és az akácot valóban lehet nyersen is égetni, ugyanannyi a kalóriája mint szárazon, és nem is kormol. Sokan ezért is veszik annyira. Az az egy hátránya, h kevés parazsat hagy az égés során. Ezért szoktak mellé más fajta fát is dobni, ami parazsat ad.

2012. febr. 23. 12:46
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Apád jött és lepontozott mindenkit :D

Fabrikett valóban nem rossz ötlet, jó a fűtőértéke és árban sem veszélyes , az akác sem rossz amíg kiszárítod a vizes fát.

2012. febr. 23. 12:48
 16/19 anonim ***** válasza:
10%
hallgass apádra igaza van
2012. febr. 23. 13:23
 17/19 A kérdező kommentje:

Elég gyerekes és szánalmas, hogy van, aki azt gondolja, hogy a leponzogatásával bármit is elér!

Persze, a gombot nyomkodni könnyebb, mint használható tanácsot adni!

Akik pedig válaszoltak, azoknak nagyon köszönöm! Nekem hasznos volt minden válasz (az utolsó kivételével!) Elmentem egy tüzépre és szerencsére kaptam száraz akácfát. Mégegyszer köszönöm! :)

2012. febr. 23. 16:09
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

"Nekem hasznos volt minden válasz (az utolsó kivételével!)"

Pedig igaz.

2012. febr. 23. 16:25
 19/19 anonim ***** válasza:

"az akácerdőket,mert az akác nyersen is "viszonylag" jól ég. "

1. abból van sok;

2. hamar szárad;

3. qrvaszar a hőértéke, csak begyújtani jó;

2012. febr. 24. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!