Az ingatlanosok miért viselkednek úgy, mintha nem akarnák kiadni a hirdetett ingatlant?
Albérletet keresünk, elég konkrét elképzelésekkel, elég konkrét területen. A hirdetés alapján általában mindig felmerül 1-2 kérdés, ami egy rövid igen vagy nem válasz után eldönti, h érdekel e az ingatlan, hogy megnézzük vagy sem. A hirdetések 90%-a sajnos ingatlanirodás. Amivel nekem nem lenne bajom, de az ingatlanosok egyszerűen vagy nem veszik fel a telefont, vagy hamar leráznak vagy nem tudnak válaszolni a kérdésemre, mert nem rendelkezik helyismerettel (pl. egy baromi hosszú utcában van megadva a ház, amelyiknek egyik része érdekel, másik része nem) és közli is velem flegmán, hogy nem ott lakik, nem ismeri a környéket... Ez lenne a munkája, nem??? Nem tud arra válaszolni, hogy macskát vihetünk e, illetve, hogy bútor nélkül kiadja e a tulajdonos az ingatlant. Ezek mind olyan kérdések, amikkel rövidre lehetne zárni a történetet, és az ő és a mi időnket is megspórolnánk. Mindenáron és arrogánsan közli velem, hogy mikor lehet megnézni az ingatlant, holott még fogalmam sincs, hogy meg szeretném e nézni, és nem én választhatok időpontot, vagy esetleg konszenzusra jutnánk, á, nem, diktálnak. Számomra ezek elképesztő dolgok... A tulajdonosok meg szenvednek, mert nem tudják kiadni a lakásukat. Mert egyszerűen az ingatlanosok valami miatt nem akarják kiadni a lakást/házat.
Tisztelet a kivételnek, de ők hol vannak???
figyelj, én voltam ingatlanos, mi anno nem is foglalkoztunk kiadással, mert iszonyat sok macera, és jóval kevesebb jutalék, mint eladásnál.
tény, h vannak köztük bunkók, nekem anno, mikor lakást akartunk venni, kikötöttem, h milyet szeretnék. erre elvisz 3 olyanba, ami köszönőviszonyban nincs az igényeimmel.
azt javaslom menj be egy irodába személyesen, és mondd el, h mit szeretnél. ott talán nem fog ilyen bunkó módon lerázni egyik sem, és olcsóbb mintha 5öt felhívnál, és egyik sem mondana semmit.
Szia!Aki leráz és flegmázik, az rossz hírét kelti a szakmának.
Annyi viszont legyen mindenki mentségére mondva, hogy olyan irodák, ahol keresztértékesítéssel is dolgoznak, tehát mindenki mindenkiét árulhatja (kiadhatja) ott nehézkes mindent tudni az ingatlanról és egyből időponttal is szolgálni.
Minden pusztán kommunikáció kérdése. Én ilyen esetben azt tenném, hogy megígérném a vevőnek/bérlőnek, hogy visszahívom, amint egyeztettem a tulajdonossal kisállat hozhatóság, bútorozottság és néhány alkalmas időpont tekintetében. Ezt lehet úgy is kommunikálni, hogy a vevő ezt elfogadja, sőt örülni is fog, hogy milyen figyelmes szolgáltatást kapott. De mondom: ez kommunikáció kérdése.
A kiadás amúgy valóban nem nagy biznisz, mert az első havi bérlet megy jutiként az irodának, de a közvetítő ennek egy részét kapja természetesen. Viszont azt mondom, hogy a kicsit is meg kell becsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!