Hogyan lesz a mai világban valakinek saját lakása, háza?
6. vagyok.
Persze megoszlanak a vélemények, az enyém is csak egy a sok közül. Igen, igazatok van abban, hogy az albérletes megoldás akkor egyszerű, ha az ember a sajátját ki tudja adni. Én is így vagyok, 300 km-re élek a lakásomtól, a két fiammal. A gyerekek könnyen veszik az akadályokat, és pillanatok alatt születnek új barátságok. A régi barátokkal is tartják a kapcsolatot. Több embert megismernek, több barátot szereznek, többet látnak mint mások. Amit még fontosnak tartok, hogy amire felnőnek nekik nem lesz fura a folyamatos változás, nem fogja megijeszteni őket, ha tovább kell lépni.
Szóval ha nem lenne lakásom, akkor is így élnék, sőőőt.Akkor aztán tényleg mindegy, hogy az ember hol fizeti ki a bérleti díjat.
Én egyáltalán nem tartom fontosnak a saját lakást, mi is bérlakásban élünk. Így legalább anélkül próbálhatunk ki többféle lakástípust, hogy súlyos milliókat kifizetnénk. Ha lesz gyerek, vagy máshol lesz munka, akkor majd költözünk egy megfelelőbe.
Az "albérlet kidobott pénz" csak nézőpont kérdése. Ez a nyugalom és a lakhatás ára, szerintem.
Nyilvánvalóan ehhez találni kell megfelelő lakást, és partnert. Szerencsére egyre több vállalkozás is épít olyan házakat, amiket nem eladnak, hanem bérbe adnak a lakóknak.
A miskolci polgármester helyettes tudja a választ.
Ő havi 47 ezerből meg tud élni ,a többi 1 653 000 forintból már fél év alatt megveszi.
Igen, a roghozkotottseggel tenyleg nem art szakitani, mert manapsag oda kell menni ahol a megelhetes van, de ez nem jelenti azt, hogy ciganyeletet kell elni es vandorolni egyfolytaban. Ra kell szanni par evet, hogy osszeszedjen egy kis alaptoket az ember, utana tud venni hazat vagy lakast, es elni egy viszonylag stabilabb eletet.
Persze ez sem konnyu, es kell hozza szakma meg nyelvtudas, de ha a hosszabb tavu jovot nezi az ember akkor megeri raaldozni azt a par evet. Bar van akinek ez nem jelet gondot es szeret utazgatni, kulonbozo orszagokat, kulturakat megismerni, igy osszekoti a kellemeset a hsznossal.
Van olyan ismerosom aki nyaron a tengerparton dolgozik Gorogorszagban, telen meg siparadicsomban a hegyekben Franciaorszagban, kb 2X1 honapot van otthon Magyarorszagon a ket munka kozotti szunetben, es szereti ezt az eletet.
En is kint dolgozom kulfoldon, bar a felesegem es a kifiam otthon vannak es nem hozhatom oket ki ide, igy nem tervezek hosszu idore, de 2-3 ev alatt meg tudom teremteni azt, hogy hitel nelkul legyen lakas, kocsi, meg egy kis megtakaritas is. Nem konnyu, de ahhoz, hogy egy viszonylag stabil hatteret tudjak nekik biztositani ezt a par evet ra kell aldoznom.
Nehezen, mázlival lehet. Pl. Párom. Párom 19 évesen kikerült az iskolapadból, és rögtön talált munkát. minimálbérnél kicsit jobban keresett. Otthon lakott, a rezsibe minimális pénzzel, de be kellett szállnia. Kajára nem kellett költenie. Így ment ez 5 évig. 5 év alatt a maradék pénz egy része ment lakáskasszába, többi számlára, lekötve. Közbe összejöttünk, össze is házasodtunk. Az én keresetemből is ment bele egy pici, de én keveset keresek.5 év után a lakáskasszára kapott 30% állami támogatást, az összegből tudtunk venni egy átlagos lakást, vidéki városban, ahol lakunk, és még egy kicsit fel is tudtuk újítani.
Másik, barátnőmék. Barátnőm anyja segített egy bácsinak a házban. Ha ment a boltba, megkérdezte kell--e vmi, ügyeit elintézte, néha vitt neki sütit, ilyesmi. Mikor meghalt a bácsi, a végrendeletből derült ki, hogy rájuk hagyta a lakást. A barátnőm anyja meg odaadta barátnőmnek. A mázlista.
lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni, amit mondok, de én így jutottam lakáshoz.
a nagyszüleim keményen végigdolgoztak 50 évet, mindig félretették egy kevés pénzt, amit tudtak nélkülözni, és így lett anyukámnak is, és később nekem is lakásom.
el sem tudom mondani, hogy mennyire hálás vagyok nekik ezért. mivel ezt a példát láttam, így én is azon leszek, hogy ha nem is 10milliókat, de legalább egy pár millát összeszedek a leendő gyerekemnek, hogy ne alap nélkül kezdje az életét.
szerintem ez a minimum. képtelen lennék végignézni azt, hogy míg én pöffeszkedek a lakásomban, ő albérletben tengődik.
ha a többi szülő is így csinálná, akkor nem kéne ennyi embernek hitelből indulnia.
szerencsére van több ismerősöm, barátom is, akinek szintén vettek a szülei lakást, mert hasonlóan gondolkodtak. hozzáteszem nem a felső tízezerben mozgok, szóval nem lehetetlen.
Szia!Mink is evvel küszködünk immár több éve.Albérletben lakunk + rezsi + egy kettő éves gyermek,szóval nem megy sehogy,hogy félre tudjak rakni belőle.Többszőr belegondolok,hogy tizenéveseknek miből van drága autójuk,motoruk?Azért mert jómódunak születtek,biztos nem azért mert dolgoztak és megtakarították a pénzt!
"Aki szegénynek született az is marad!"
"Aki szegénynek született az is marad!"
Hat ha nem haragszol akkor ezzel nem ertek egyet.
Teny, hogy konnyebb helyzetben van az akinek nincsenek mindennapi anyagi gondjai, de aki szegenynek szuletik az is tud maganak es a csaladjanak megfelelo eletet teremteni, csak felre kell tenni a sirankozast es megragadni minden lehetoseget.
Nem tagadom, meg hajlektalan is voltam, most meg az otthoni atlag fizetes tizszereset keresem meg kulfoldon, es a sajat erom,bol jutottam el idaig, ugyhogy hidd el, hogy tudom, hogy mit beszelek.
aki azt irta, hogy szeretne a gyermekenek egy alapot biztositani, hogy felno akkor ne a 0-rol kezden, annak 110%-ban igazat adok, es gratulalok a felelossegteljes dontesehez. Igez, minden szulonek igy kene hoza allnia a gyemekvallalashoz.
Engem is ez motival, es szeretnem ha a kisfiam lenne az elso a csaladbol akinek nem a 0-rol kellene kezdenie mindent, hanem egy biztos hatter es a megfelelo (legalabb atlagos) elethez, iskolaztatashoz szukseges feltetelek meglennenek, es ezt nekem kell megteremtenem, es hajlando is vagyok ra!
Az uzenet sablonos de igaz: Soha ne adjatok fel!!!
köszönöm, kedves 18as, hogy osztod a véleményem! :D
az a baj, hogy az úgymond szegényekbe ezt a gondolkodást táplálták, hogy aki csóró az is marad.
ez is egy sablonos mondás, de merjünk nagyot álmodni.
ha van egy célod, és küzdesz érte, akkor előbb-utóbb megtalálod a módját, hogy elérd.
az én nagyszüleim is nagyon szegény családból jöttek, a nagyimnak 8 testvére volt, a papámnak 2. egyik szülő sem tömte a zsebüket, mindenért maguknak kellett megdolgozni. nagyon tisztelem őket ezért.
egyébként vannak nagyon jó lakás-előtakarékossági számlák, ha a gyerek születésétől kezdve félretesz az ember akár havi 5-10e ft-ot már az is több mint a semmi, és jó alap arra, hogy később ne 10 millás, hanem csak 5 millás hitelt kelljen felvenni ha lakást szeretne.
az még külön öröm, ha két olyan fiatal találkozik, akinek a szülei gondoltak a jövőre, hiszen így akár hitel nélkül is vehetnek maguknak egy kis lakást, és max akkor kell felvenniük pár milliót, ha bővül a család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!