Vett fel, valakinek a szülője hitelt azért, hogy a gyerekének legyen saját háza?
de miért nem te veszel fel egyből hitelt? nem értem...
én nem terhelném a szüleimet ezzel az biztos
Most nem értem, ha van önerőd, akkor te is vehetsz fel a leendő házra jelzálogot, ha meg nincs, akkor hitelt se fogsz rá kapni.
Magyarán: ha a leendő házadra MAJD vehetsz fel hitelt, akkor előre, a vásárlásra is vehetsz fel rá hitelt, tehát a szülőket felesleges bevonni a dologba.
Ezt úgy szokták csinálni, hogy a megveendő ház az elsődleges jelzálogfedezet, ha a fiatalok jövedelme vagy/és az értékbecslés nem teszi lehetővé, akkor a szülői házat be lehet vonni pótfedezetként. Ezesetben a szülők csak zálogkötelezettként szerepelnek az ügyletben.
Most egyébként újra startol a hitelpiac és várható egy-két , a régieknél is kedvezőbb konstrukció.
Az általad felírt verziót azért nem ajánlom, mert sok költség van (értékbecslés, földhivatal, közjegyző stb stb) egy hitel felvételekor. Sok pénzt kidobnátok feleslegesen.
üdvözlettel
egy hitelközvetítő
Én is szerettem volna egy lakást, de anyukám elküldött a francba, hogy ezt mégis hogy gondolom. Azt mondta, nem segít, mert lehet, hogy nem fogom fizetni a részleteket és akkor az ő lakása is elúszik. Egyébként fizettem volna, mert elég jól keresek, de nem bízott bennem :(
Nagyon rosszul esett.
Furcsa, mert én semmiképp nem fogadnám el anyámtól, hogy hitelt vegyen fel arra, hogy nekem lakásom legyen - ez számomra elképzelhetetlen. Miért fizesse ő, ha ez az én házam?
Ugyanakkor a másik oldalról, ha én lennék anya, a saját gyerekemért gondolkodás nélkül megtenném, még mielőtt ez neki eszébe jutna.
Bevallom oszinten, hogy nem biztos!
Ezt igy forumon nem lehet intezni, mivel ezt csak csaladon belul lehet, mivel Te ismered a csaladi helyzetet es a szuleid lehetoseget,s az eletmodjukat!
En pl. ekkora segitseget nem mertem kerni a szuleimtol,s a gyermekeim sem kernek Tolem, mivel ez eleg komoly es feleloseggel jar.
En inkabb azt ajanlottam fel, hogy Nalam lakjanak addig, mig a sajat otthonukat megvasaroljak, ezzel hozzasegitettem ahhoz, hogy konnyebben elerje azt.
Nalam nem fizetnek rezsit, ugyhogy sporolhatnak, es a sajat nevukre barmikor tudnak felvenni, de ez az O dolguk.
Egy Szulo felneveli a gyermekeit, de amikor mar felnottek azok a gyermekek, akkor mar a szulonek anyagi kotelessege nincs Veluk szemben.
En azt szeretnem ha a gyermekeim a sajat labukra alljanak es tanuljak is meg ezt.
Egy Szulonek is van egy nyugalmi idoszaka, es az akkor jon el, amikor a gyermek mar felnott.
Hagyd a Szuleidet, mar megerdemelnek, hogy pihenjenek, es ne vard Toluk azt, hogy Ok rendezzek a Te sorsodat!
ÉN inkább eladnám a házam és vennék 2 kicsi építési telket és építkeznék, nem adósodnék el.
Eleve 35 % önerő is kell az ingatlanvásárláshoz, aztán, ha van még szabad felhasználású hitel, azt vehetik fel a szüleid.
Ha mégis belevágtok vegyetek fel életbiztosítással kombinált pl. K&H hitelt, mivel a szüleid halálakor az adósságukat is megöröklöd a hagyaték erejéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!