Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vett fel, valakinek a szülője...

Vett fel, valakinek a szülője hitelt azért, hogy a gyerekének legyen saját háza?

Figyelt kérdés
Szeretnénk házat, arra gondoltam, hogy a szüleim vennének nekem fel 5 millió forintot, vennénk egy házat, amikor a nevemre került vennék fel sajátomra pénzt ebből vissza fizetném a szülő által felvett összeget. Ti meg tennétek a gyereketeknek ezt?
2010. szept. 14. 09:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem tuti nem vesznek házat,mert a családi házon van jelzáloghitel,mert arra számít h. majd az a miénk lesz.Az igaz h. a házunkat szeretem,deelőre félek h. majd fizethetem az ő tartozásait,mert én legszivesebben a fővárosba költöznék, h. ne kelljen az utazásra is költeni.Na meg ott a tesóm,szóval nem tduom h.gondolták anyuék h. majd ketten+a saját családunk(férj,gyerek),hogyan fog elférni úgy h.mindenkinek legyen magánélete.Én nem szeretném elveszíteni a családi házat,de jobb lett volna gha anyuék előre gondolkodnak,mert így tudi nekünk(gyerekeknek),kell majd kifizetni a hitelt.
2010. szept. 14. 09:44
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Ne haragudj kérdező, de te százas vagy? Egy egész életét ledolgozott, gyerekeit felnevelt, nyugdíj és öregség (=bizonytalanság) előtt álló embertől hogy a fenébe várhatod el, hogy hitelt vegyen fel a TE házadra? B.asszus, ha mi egyszer kifizetjük ezt a qrva lakáshitelt, soha a büdös életben nem veszünk fel hitelt. Ha mi képesek voltunk a nulláról elindulni, a mi szüleink és nagyszüleink és az ő szüleik is képesek voltak a nulláról elindulni és eljutni valahova, a gyerekünk is képes lesz. Miért olyan kiváltságos ez a mai generáció, hogy mindent a se.gge alá kell rakni és semmit nem tud magától, önerőből elérni? :o
2010. szept. 14. 09:47
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apám megmondta, hogy ő nem vesz fel nekem lakáshitelt, nem akarja, hogy ha velük bármi történik, akkor itt maradjunk az öcsémmel egy tartozással a nyakunkon, de ha hitelfelvételben nekem szükségem lesz adóstársra, kezesre, azt vállalja, de elsősorban az én nevemen legyen a hitel.
2010. szept. 14. 09:47
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
Hát kedves utolsó kezesként basz*tja, mivel akkor megelőzi az adóst, főleg a készfizető kezes.
2010. szept. 14. 09:54
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
09:47 - Na, azért nem arról van szó, hogy rakjanak valamit a feneke alá valakinek, de azért a szüleim és nagyszüleim lakáshoz jutása más volt, mint most egy lakáshoz jutás. Nagyapám gyakorlatilag (egyetlen fiúgyerekként) megörökölte a szülei házát falun, és azt építgette és újította fel (a lánytestvérei férjhez mentek), a szüleim pedig szó szerint a nulláról indultak, és nem kellett nekik önerőt felmutatni (nem is volt mit, mindketten szegény családból jöttek, a fehér kenyér ünnepi étel volt), mert volt olyan lehetőség, hogy részletfizetés lakásra, na, ma ilyen nincs, ha lenne, akkor ma se lenne probléma sokaknak egy lakható állapotú lakáshoz hozzájutni.
2010. szept. 14. 09:57
 16/24 anonim ***** válasza:
09:54 - Nekem nincs párom, egyedül vennék fel hitelt, de nincs milliós miniszteri fizetésem se, tehát kelleni fog valaki, mert egyedül meg nem kapok.
2010. szept. 14. 09:58
 17/24 Bocipók ***** válasza:
100%

Nem értem hogy gondolod.

A bank nem ad annyi pénzt hitelbe, amennyit a ház ér, csak egy töredékét. Ezért van az, hogy sokszor a hitelből vett lakáson és a szülők lakásán is jelzálog van.

Fentiek miatt nem tudod kifizetni egyikből a másikat. Ha lehetne, mindenki ezt csinálná.

Én tuti nem tenném meg a szüleimmel öregkorukra, hogy az, amiért ők küzdöttek évtizedekig, én úsztassam el a semmibe. Már a gondolatra kiver a víz.

Ha nem tudsz félretenni, a törlesztőrészletet sem tudnád fizetni.

2010. szept. 14. 10:08
 18/24 anonim ***** válasza:
69%
Az Én véleményem is az, hogy régebben sokkal könnyebben lehetett lakáshoz jutni, mint a mostani fiataloknak.Aki tud az segítsen a gyerekének, ha az megérdemli.Aki nem attol ne kivánja a gyereke.
2010. szept. 14. 10:12
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

09:47

Enis egyetertek Veled ebben, mert valoban sosem volt rozsas az elet korulmeny, az elozo korszakban is meg voltak a nehezsegek.

Mi is a kolcsonokbol tudtunk lepni, de nem varhattuk el a Szuleinktol, mert nagyon sokan nem is tudtak segiteni.

En megis ugy gondolom, hogy most nem a multtal kellene foglalkozni, hogy milyen volt, es konnyebb volt, mert ebbol kiindulni nem lehet,

sosem volt konnyu, mindig voltak emberek, Akiknek jobban ment, de bizony a tobbsegnek nem volt jo, mivel egyszeri

munkasok voltak, es a napi 8 orai munkabol megelni nem lehetett, s mindig kellett + munkat vallalni ahhoz, hogy

megtudjunk elni.

De valoban ugy erzem, hogy Enis felneveltem a gyermekeimet, most amikor mar felnottek Okis eljek a sorsukat, es tegyenek azert, hogy haladjanak!

Nekem a gyermekeim nem koveteloznek, dolgoznak, Nalam laknak, ezert nem adnak penzt,

viszont ennyivel tudom Oket segiteni, es nem vennek fel Nekik kolcsont, mert tanuljanak meg elni, ugy ahogyan a lehetosegeik megengedik.

Mindegyik tanult, es En tartottam Oket, nem avatkozom bele az eletukbe, de elvarom a tiszteletet, amit Enis megadok.

2010. szept. 14. 10:19
 20/24 anonim ***** válasza:
54%
Valamit mindenképpen tennék azért,hogy segítsek a gyermekemnek a lakás gondot megoldani.Vennék fel hitelt,vagy vennénk közösen annyit,amit valahogy ki bírnánk fizetni.Én azt tervezem,hogy ha az egy szem gyermekem felnő és nincs jobb megoldás,akkor a kétszobás lakást eladjuk ,annak árából egy kis hitellel megtoldva veszünk egy három szobás lakást vagy házat,így mindnyájan jól elférünk majd és anyagilag sem olyan megterhelő,ha meg majd ő is úgy áll anyagilag,hogy lesz rá kerete,akkor befizethet saját házra,vagy közösen veszünk egy még nagyobbat,például közös generációsat.
2010. szept. 14. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!