Mi az amit megbántatok az építkezés után és miért?
Egy lakásba egy WC nem elég!!!!!!! Kell egy a fürdőbe, és kell egy külön is!
A mosókonyha nagyon jó találmány. Ott lehet tárolni a tisztítószereket, a mosógépet, legyen ott egy kisebb kád, amiben meg lehet fürdetni a kutyát, le lehet mostni a sáros csizmákat. És ott is legyen egy WC!!!!!!
Nagyon bánom, hogy annak idején nem kardoskodtam jobban a mosókonyháért.
Mi egy használt, általunk felújított házban szerzett tapasztalatok után építkeztünk és ezek alapján az új ház nagyon jól sikerült.
A tapasztalatok:
-Ha megengedheted magadnak és van elég hely a telken, soha ne építs tetőteres házat, mert a tetőteret szinte csak alvásra fogjátok használni, nem lesz valódi gyerekszoba, minden a nappaliban fog zajlani.
-A nappali az udvar szép része felé nézzen, ne az utcára vagy a szomszéd hátsó falára (mint ez régen divat volt)és közvetlen kapcsolata legyen a terasszal.
-Ahogyan már más is írta, a mosókonyha tényleg nagyon hasznos dolog, oda lehet betenni a gázkazánt, esetleg ha van szilárd tüzeléses, akkor azt meg főleg, mosógépet, fregolit és egy mosdókagylót, ahol pl.cipőket lehet lemosni és más koszos dolgot elintézni.
-4 személynél már nagyon előnyös, ha nem 1 db wc és 1 db fürdőszoba van.
-Fűtésrendszeren, hőszigetelésen nem szabad spórolni, mert később nagyon fogod bánni.
-Udvarba garázst nem építenék, csak utcafrontra, hogy ne kelljen az udvarban a kocsibejárót építeni és rontani vele a szép udvar képét. Arra csak most gondoltam, hogy milyen jó is volt, amikor a múlt héten az 50 centi leesett hóban csak a garázs és az úttest közötti 4 méteres darabot kellett lapátolni, nem az udvar végétől kezdve. De én pl. nem építenék egyben házat a garázzsal, nálunk külön épület a kettő és nekünk jó így.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Mi azt bántuk meg, hogy nem kértünk nagyobb előteraszt.. Ezt mondjuk utólag is lehet pótolni.
Egyébként többnyire mindennel meg vagyunk elégedve. Talán egy mosókonyha nekünk is jól jönne :) Akkor azt gondoltuk, hogy kicsi lesz a ház (70m2) de most örülünk neki, hogy nem építettünk túl nagyot. Egy kommentező már említette ezt előttem.. a túl sok rezsi miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!