Mit kezdjek ezzel az albérleti gonddal?
A gáztűzhely ramaty, használni nem tudom csak nyitott ablaknál mert annyira ereszti a gáz szagot.Nincs egy normális szék a konyhába ahová leüljek pl asztalnál enni.2szekrényt nem használhatok mert a tulaj lezárta.A tv-k hibásak a mosógép nem működik.És foglalja mind a helyet.Nem tudok rendesen berendezkedni mert nincs hová.A tulaj meg csak annyit mond ami nemkell azt rakjuk ki a teraszra.Dehát én azt is használni akarom.A párom kötötte egyedül a szerződést és a lakást nem igazán nézte meg. :(
Ez áll a szerződésben:
nem fizetés esetén aznap felbonthatja a tulaj a szerződést.
Ha a szerződést a bérlő mondja fel a határidő lejáratán belül akkor a bérlő köteles megfizetni +1havi bérleti díjat
Most reklamáljak a tulajnak hogy tüntesse el a cuccait és csináltassa meg a gáztűzhelyt?
Vagy közöljem vele hogy tetszik nem tetszik jövöhónapban költözünk de vagyok hajlandó +1 lakbért kifizetni.
Véleményem szerint, tekintve, hogy az ingóságok mibenlétére külön erre nem tér ki a szerződés, így azokat a lakással együtt bérbe adta nektek egytől-egyig. Ilyenkor azonban a bérlőnek lenne kötelessége, hogy a használatra átadott dolgokat használható állapotban is adja át(hisz alapesetben vélelmezhető és elvárható, hogy a bérbe adott dolog használható legyen), illetve a komolyabb hibákat elhárítsa. Ezek alapján mind a szekrényt, mind a tévéket(ha működne) használhatnátok. A bérbe adott ingókon felül(értem ez alatt a konyhai széket) azonban nem várhattok el semmi mást, hisz azt nem bérlitek.
Nos ezek a jogosultságok, ám ne feledkezzünk el a gyakorlatról. Ámbár jogosnak tekinthetjük az aggályokat, valószínűleg ezt a bérlőd nem fogja belátni(esetleg egy jogász szava hatna), így perelhetsz, csak éppen minek. Kényes helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!