Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit kezdjek ezzel az albérleti...

Mit kezdjek ezzel az albérleti gonddal?

Figyelt kérdés

A gáztűzhely ramaty, használni nem tudom csak nyitott ablaknál mert annyira ereszti a gáz szagot.Nincs egy normális szék a konyhába ahová leüljek pl asztalnál enni.2szekrényt nem használhatok mert a tulaj lezárta.A tv-k hibásak a mosógép nem működik.És foglalja mind a helyet.Nem tudok rendesen berendezkedni mert nincs hová.A tulaj meg csak annyit mond ami nemkell azt rakjuk ki a teraszra.Dehát én azt is használni akarom.A párom kötötte egyedül a szerződést és a lakást nem igazán nézte meg. :(

Ez áll a szerződésben:

nem fizetés esetén aznap felbonthatja a tulaj a szerződést.

Ha a szerződést a bérlő mondja fel a határidő lejáratán belül akkor a bérlő köteles megfizetni +1havi bérleti díjat

Most reklamáljak a tulajnak hogy tüntesse el a cuccait és csináltassa meg a gáztűzhelyt?

Vagy közöljem vele hogy tetszik nem tetszik jövöhónapban költözünk de vagyok hajlandó +1 lakbért kifizetni.

2012. febr. 10. 13:55
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A kaucióról nem találok semmit. szerintem az a plusz lakbér
2012. febr. 10. 14:27
 12/22 anonim ***** válasza:
Szoktak olyan szerzősét írni, amiben benne van, hogy minimum mennyi időre veszik ki a lakást. Ha a bérlő hamarabb megy el, akkor nem jogosult a kaucióra (lehet tévedek).
2012. febr. 10. 14:29
 13/22 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valami jogsegélyhez kellene fordulnotok, ők jobban tudják ezeket a törvényeket, mert ez az egész dolog elég homályos számomra.
2012. febr. 10. 14:31
 14/22 A kérdező kommentje:
fél éves határozott szerződés van. Ha mást nem tudok tenni akkor legalább a gáztűzhelyt csináltassa meg
2012. febr. 10. 14:32
 15/22 anonim ***** válasza:
Uram isten, így aláírni egy szerződést. Csak magatokra vethettek. Egy jó bérleti szerződés mindkét felet egyformán védi, nem csak az egyiket. Itt nektek csak kötelezettségetek van ezek szerint.
2012. febr. 10. 14:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Akkor ezt a fél évet vhogy ki kell húznotok, de közben elkezdhettek másik albérletet keresni és utána mehettek egy normálisabb helyre. Én ezt tenném a helyetekben.
2012. febr. 10. 14:39
 17/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a szerződés csak akkor ér valamit,ha hivatalosan APEH nak bejelentve adta ki az ingatlant.

Én amint lehet elköltöznék..itt csak a problémátok lesz....

2012. febr. 10. 14:41
 18/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ezt a gondot a párod csinálta. Nem hiszem el, hogy nem vette észre, hogy nincs egy szék, amire le lehetne ülni. Ehhez nem albérletkivételi gyakorlat kell, csak józan paraszti ész. A szerződést is nem értem, hogy írhatta így alá, hogy a tulajnak csak jogai vannak, nektek meg csak kötelességetek.

Sajna miután aláírta, semmi joga nincs reklamálni, a lakást megnézhette volna, ha akarta volna. Neked meg pláne nincs alapod a követelésekre, miután nem te bérled a lakást.

Ez most egy jó lecke, a párod alaposan elszúrta. Töltsétek ki a minimum időt, aztán sipirc máshova. És legközelebb alaposan nézzetek körül, és OLVASSÁTOK EL, MIT ÍRTOK ALÁ!!!

2012. febr. 10. 14:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, jó tanuló pénz, de lehetőleg Te nézz albit ezek után!..Vagy legalábbis 2en!
2012. febr. 10. 18:31
 20/22 anonim ***** válasza:

a párod jó nagy balek, már bocs. tényleg nem kell ahhoz diploma, hogy megnézzen egy lakást, amiben élni szeretnétek.

nekem is volt amin replikázott a bérlőm, én pedig mondtam neki, hogy a megnézett állapotban vette ki a lakást, ha valami nem tetszik, akkor nyugodtan menjen. mondjuk én nem húztam volna le ilyen komoly pénzzel.

2012. febr. 10. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!