Mit kezdjek ezzel az albérleti gonddal?
A gáztűzhely ramaty, használni nem tudom csak nyitott ablaknál mert annyira ereszti a gáz szagot.Nincs egy normális szék a konyhába ahová leüljek pl asztalnál enni.2szekrényt nem használhatok mert a tulaj lezárta.A tv-k hibásak a mosógép nem működik.És foglalja mind a helyet.Nem tudok rendesen berendezkedni mert nincs hová.A tulaj meg csak annyit mond ami nemkell azt rakjuk ki a teraszra.Dehát én azt is használni akarom.A párom kötötte egyedül a szerződést és a lakást nem igazán nézte meg. :(
Ez áll a szerződésben:
nem fizetés esetén aznap felbonthatja a tulaj a szerződést.
Ha a szerződést a bérlő mondja fel a határidő lejáratán belül akkor a bérlő köteles megfizetni +1havi bérleti díjat
Most reklamáljak a tulajnak hogy tüntesse el a cuccait és csináltassa meg a gáztűzhelyt?
Vagy közöljem vele hogy tetszik nem tetszik jövöhónapban költözünk de vagyok hajlandó +1 lakbért kifizetni.
Szerintem a szerződés csak akkor ér valamit,ha hivatalosan APEH nak bejelentve adta ki az ingatlant.
Én amint lehet elköltöznék..itt csak a problémátok lesz....
Az a baj, hogy ezt a gondot a párod csinálta. Nem hiszem el, hogy nem vette észre, hogy nincs egy szék, amire le lehetne ülni. Ehhez nem albérletkivételi gyakorlat kell, csak józan paraszti ész. A szerződést is nem értem, hogy írhatta így alá, hogy a tulajnak csak jogai vannak, nektek meg csak kötelességetek.
Sajna miután aláírta, semmi joga nincs reklamálni, a lakást megnézhette volna, ha akarta volna. Neked meg pláne nincs alapod a követelésekre, miután nem te bérled a lakást.
Ez most egy jó lecke, a párod alaposan elszúrta. Töltsétek ki a minimum időt, aztán sipirc máshova. És legközelebb alaposan nézzetek körül, és OLVASSÁTOK EL, MIT ÍRTOK ALÁ!!!
a párod jó nagy balek, már bocs. tényleg nem kell ahhoz diploma, hogy megnézzen egy lakást, amiben élni szeretnétek.
nekem is volt amin replikázott a bérlőm, én pedig mondtam neki, hogy a megnézett állapotban vette ki a lakást, ha valami nem tetszik, akkor nyugodtan menjen. mondjuk én nem húztam volna le ilyen komoly pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!