Ha energiatakarékos villanykörtére cserélem le az összes régi égőt a lakásban, akkor mennyire csökkenhet le a fogyasztásom?
Átlagosan 45 kWh áramot fogyaszt a lakótelepi lakásom havonta, úgy h egyedül élek benne, és mindenhol a lakásban normál (nem energiatakarékos) villanykörte van.
Kérem olyanok írjanak akiknek pontos információjuk van,foglalkoztak ilyennel.
A kompakt fénycsövek fogyasztása 20-25%-a a hagyományos izzónak azonos fényerősség mellett.
Miután nem csak világításra használsz áramot, és nem tudhatjuk, hogy a villanyszámlád hány %-át teszi ki ez, ezért rendes saccolást sem lehet tenni.
Véleménye szerint, az egyébként meglepően kicsi, 45kWh-ás fogyasztásod 30kWh alá is mehet csere után.
45 kWh fogyasztás feltételezi,hogy egy szoba,konyhás lakásról van szó,kis hűtővel.A világítás kb.4db átlag 75 wattos izzó lehet.(Ezt nem közölted).
Ha ezeket lecseréled 15 wattos "pislákolókra",és más tényező nem változik,akár 1/5-öd részével is csökkenhet a számlád.
Én évek óta száműztem a jó fényt adó izzókat.Konyha ,előszoba,kamra fénycső világítást,a szobák "energiatakarékos jelzőfényt"kaptak.
A fogyasztás előtte 130-150kWh/hó volt,most 75-85 kWh/hó
Igaz a hűtőt is újra cseréltem.
A második vagyok.
Ha így van akkor szerintem hagyd meg a 60 wattos izzóidat!
Annyit nem spórolnál vele, mint amennyibe kerülnek ezek a szarok.Legalább legyen világos a lakásodban.
Egyébként egy számítógép a méréseim szerint 75 wattos égőnek megfelelő villanyt fogyaszt.A mikro nagy áramot vesz fel ,de rövid ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!