Havi 22800 forintos villanyszámla normális?
Egy villanybojler borzasztó sokat fogyaszt!
Megmondom őszintén, nem szeretnék hülyeséget írni, de nekünk anno gáztűzhelyünk volt, és lecseréltük elektromos sütőre (plusz gázfőzőlap) és amennyivel csökkent a gázszámlánk, kb annyival nőtt a villanyszámlánk. Én azt tapasztalom, hogy a gázsütő és az elektromos sütő fogyasztása közel ugyan annyiba kerül. De ez csak az én tapasztalatom. Ezért gondolom, hogy a sütő miatt nem kéne ennyinek lennie a számládnak.
Csak a villanybojlered többet fogyaszt, mint egy átlag háztartás!!!
Az a bojler egy zabagép!!!
A számlád sok, de a bojler miatt reális.
Nekünk 150 literes bojlerünk van 4 személyre. A fogyasztás 300 kwh / hó mint nálatok. Éjszakai áramon megy. Nálunk a távhő sem melegítette olcsóbban a vizet amikor tömbben laktunk.
A nappali fogyasztásunk még a tiéteknél is magasabb. Szerintem a villanytűzhely miatt, mert a párom szinte naponta süt főz.
Január 1 és február 2 között 82 kWh áramot fogyasztottunk (épp tegnap jelentetteb be az ELMŰ felé). Ez kb. 4.000 Ft-os számla lesz. Úgyhogy a 22.800Ft szerintem marha sok.
Nálunk egy asztali számítógép reggel és délután 5-től 23-ig folyamatosan megy, egy laptop szintén. A hűtő új, energiatakarékos. Mikró, mosógép, páraelszívó, nagyrészt energiatakarékos izzók, villanytűzhely (de csak hétvégén főzünk), vízforraló (azt minden nap használjuk párszor). Ez így 4000 Ft. Azonban nagymamáméknál van régi fagyasztóláda, CRT TV, régi bojler, régi mosógép is, de nincs számítógép és villanytűzhely, és ők így 20.000Ft környékén fizetnek.
Sziasztok!
Ez baromi sok pénz! Azonnal spórolni kell! Kutyavilág jön!Szakmámból kifolyólag, én eddig (nemcsak) két lakás teljes világítását alakítottam ki LED-ekkel. Az elsőben kb. 150W a teljes világítás-fogyasztás, ha mindenhol minden világít, a másodikban ez 100W. Az elsőben tartósan leugrott a számla 15-18E-ről 4-5E-re(!), a másodikban is hasonló arányokra számítok, de ott még nem telt el negyed év a használatban, várni kell a reális adatokra.
A boylert állítsad olyan forróra, amit még fürdéskor kellemes, mert így a legkissebb a hőmérséklet különbség a víz és a helyiség között és akkor lesz a legkissebb hőveszteséged és leghosszabb fűtőszál/anód élettartamod. Sokat spórolhatsz vele, mert kevesebbszer kell bekapcsolnia és azt is rövidebb felfűtési időre. Teljesen fölösleges "tűzihorganyzás" fokozatban tartani, mondván, hogy majd hideget is keverek hozzá, addig elfolyik 3-5 liter víz is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!