Normális dolog az, hogy a vegyes tüzelésű kazán kéményében időnként hallom hogy valami lepotyog?
Belefotóztam már, de semmi rendelleneset nem látok. Belefészkelni nem hiszem, hogy belefészkelt volna valami, mert szinte folyamatosan használatban van.
A lepotyogó nagyobb koromtömböknek nem lehet ilyen hangja? Mert mikor takarítom a kéményt, az alján vödörszám szoktam kilapátolni a kormot. És szoktak benne lenni ilyen kisebb kavicsnagyságúra összeállt részecskék.
Dehogy fészkelt be valami. nekünk is szokott potyogni gondolom korom. Általában akkor következik be amikor egy nagyobb tüzelés után kezd hűlni a kémény.
A megoldás. Amikor nagyon ég a tűt rakj rá krumpli héjat. Teljesen kitisztítja a kéményt. Mármint a csőből lepotyog a cucc és a tisztítónyíláson ki tudod szedni.
Utolsó, igazad lehet, mert főleg tényleg esténként hallom ezt a potyogást, mikor már kezd kialudni a tűz.
A krumplihéjas módszert kipróbálom, köszönöm.
Szerintem még tavalyról a télapó lehet.
Valószínűleg most füstölődött meg rendesen a fűtés szezonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!