Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az előző lakó leveleit meddig...

Az előző lakó leveleit meddig tűrjem?

Figyelt kérdés

December elején vettünk egy lakást, átadás megvolt, ex tulaj kiköltözött, azóta a miénk. A mai napig idejön neki heti szinten legalább 4-5 levele, mindenféle bankoktól, jönnek hivatalos levelek, a gyerekének is jön banktól levele. Kezdem unni, hogy mindig vigyem a szomszéd lépcsőházba és nézzem meg, hogy az ismerőse, aki majd odaadja neki épp ott van-e. Meddig tűrjem, hogy nem intéz semmit, hogy ne idejöjjenek? egyáltalán csinálhatok bármint, hogy ne is dobják be? A nevét már mindenhonnan leszedtem, de még mindig ott van az ajtó szám, az alapján dobálják be nekem a szarjait.

Még ki sem jelentkezett, de az okmányirodás ügyintéző szerint, az nem baj, meg nem kell vele foglalkozni, mert ki akartam jelenteni onnan, de hát az szerinte pénzbe kerül és hagyjam, felesleges, de ha nagyon akarom menjek a másik irodába máskor, meg tanúk meg ilyenek. Egyáltalán mi ez a hülyeség, hogy én mint a tulajdoni lapon szereplő egyetlen tulajdonos, egyszerűen nem mondhatom azt, hogy nem lakik itt töröljék és kész, hanem még kérvényezzek meg ilyenek. Tényleg nincs más mód? De ettől még a levelei idejönnek majd, ugye?

2012. jan. 30. 00:05
1 2 3
 21/29 Antimod ***** válasza:
0%

Ne húzd fel magadat ezen ennyire. Havonta gyűjtsd össze a leveleit, dobd be az ismerőse ládájába, és kész. Te mindent megtettél.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 30. 09:56
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

Ne riogassátok már a kérdezőt.

Kezdve azzal aki ezt írta: "A banki végrehajtó nem fogja mérlegelni, hogy ki lakik ott, csak bemegy, és végrehajt. "

Ez egy hatalmas baromság. Ha a végrehajtó ki is megy a lakásra,a kérdező személyi igazolvánnyal tudja igazolni,hogy ő nem az a személy aki miatt kijöttek.Megmutatja az adásvételi szerződést,és ott feketén-fehéren le van írva hogy kik az új tulajdonosok.Mivel van ingatlan is eleve nem "megy be,és pakol" hanem az első dolgot ami értékesíthető(ez esetben az ingatlan)arról készít jegyzőkönyvet.

Mi is így jártunk.Jöttek a végrehajtók,és amikor igazoltuk,hogy kik vagyunk,csak elnézést kértek,és elmentek..

a másik butaság: a levél átirányítása. Még ha megtehetné a kérdező hogy maga intézze el akkor is minek fizessen 3 havonta 3000-4000 forintot??Nem az ó levelei.Amúgy meg a levél átirányítást csakis személyesen a postán,csakis a levél tulajdonosa teheti meg.

(sajnos ezt is tudjuk,mert mi külföldön vagyunk,és hiba írunk meghatalmazást,hiába kérünk levél átirányítást(egy másik Budapesti címre) csak személyesen lehet elintézni..

Kedves kérdező..Nem kell idegeskedni.VAgy csináld azt amit valaki írt,hogy áthúzz a címet,és visszadobja a postaládába azzal a szöveggel hogy a "címzett ismeretlen" (ezt lehet,és törvényes) vagy simán csak dobd ki.

A sima egyszerű leveleket ki lehet dobni,mert tényleg olyan mint egy szórólap.(képeslapok,haverok levelei,reklámlevelek stb)

Amit meg át kell venni,és alá kell írni amik fontosak azokat meg amúgy sem tudod átvenni..

2012. jan. 30. 11:10
 23/29 anonim ***** válasza:
61%
Az mindegy hová van bejelentve, ha a bank felé csak ezt az elérhetési címet adta meg, akkor oda megy a levél. Lehet, hogy már a lakásból kijelentkezett, viszont a bankkal nem közölte az új címét. Ha a postára visszaviszed, ők majd kidobják. Pénz nélkül és önhatalmúlag ők sem küldik vissza a feladónak.
2012. jan. 30. 12:45
 24/29 A kérdező kommentje:

Nem jelentkezett ki, még most voltam az okmányirodában és ott mondta az ügyintéző, hogy á, nem kell azzal foglalkozni, hogy még oda van bejelentve, ne aggódjak, nem érdekes, de ha nagyon akarom, akkor menjek a másikba és ott fitívvé tehetem a lakcímét, ténylegesen amúgy sem lehet kijelenteni. Megáll az eszem komolyan, nem is értem, hogy miért nem úgy megy, hogy ha elad egy lakást, akkor automatikusan kijelentik, és ha ugye van rá lehetőség, hogy ott lakjon, akkor visszajelentkezhet, de már csak az én ismerősömmel.

Nyilván azt nem hagynám, hogy elvigyenek tőlem akármit, ha előfordulhat, ha nem, de valóban, ingatlan nincs a nevén, mert a teljes vételárat felemésztette a tartozásai rendezése, de az öt bank leveleit elnézve (még provident is van közte) maradt ott még neki sara, fizetése kevés, abból már akkor is panaszkodott, hogy mennyit letiltanak, szóval az se valószínű, hogy eredményre vezet, aztán akkor tényleg jönne az, hogy idejönnek, hogy akkor ingóságokat akarnak tőle, ja bocs, már ön az, elnézést, hát nekem erre sincs szükségem. Felhívni már számtalanszor hívtam, hogy tegye meg legyen kedves, mert még mást is kellene neki, de a fenét, sűrű elnézéseket kér, hogy nincs ideje, de majd a héten, aztán persze semmi sem történik.

Szerintem bemegyek és kitöltök egy nyomtatványt, meg aláírattatom, még az is lehet a postaládára is kiteszem, hogy X-ék elköltöztek.

2012. jan. 30. 13:06
 25/29 A kérdező kommentje:
Mármint csak az én ENGEDÉLYEMMEL jelentkezhetne vissza, nem ismerősömmel. írok itt hülyeségeket.
2012. jan. 30. 13:07
 26/29 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tudom bedobni az ismerőse ládájába, mert üzlete van a másik lépcsőházban és vagy ott van, vagy nincs ott, nem tudom, hogy amúgy ő, hol lakik, meg hol a ládája.
2012. jan. 30. 13:36
 27/29 anonim ***** válasza:
82%

Az az igazán durva, hogy jogilag, ha be van jelentkezve hozzád még és beköltözik erővel, majd rendőrt hívsz akkor nem távolíthatja el onnan, hanem évekig tartó polgári pert kell indítani. Volt már egy ilyen eset leírva a neten.

Mindenképp lépj valamit.

Azok meg, akik lehúzták azt amit írtam, hogy a postás nem köteles bedobni egy levelet oda ahol nincs kint az illető neve egy nagy nullát tudnak az egészről és lepontozás szerint erre még büszkék is. Grat!

2012. jan. 30. 15:30
 28/29 anonim válasza:

Nem mindig lehet az ilyesmivel mit csinálni... nálam 12(!) év után is előfordul, hogy levél jön a régi tulaj címére, pedig egyszer felhívtam, azt monda, mindenhol átjelentette magát. Voltam a levéllel az ügyfélszolgálaton

(e-on),ott a nő nézte darabig, majd kettétépte és bevágta a szemétbe. Azt mondta, félrenéztek valami nyilvántartást.

2012. aug. 9. 08:33
 29/29 anonim válasza:
60%

Ezt kell kitölteni, és leadni a helyi postán:

[link]

2020. dec. 9. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!