Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az előző lakó leveleit meddig...

Az előző lakó leveleit meddig tűrjem?

Figyelt kérdés

December elején vettünk egy lakást, átadás megvolt, ex tulaj kiköltözött, azóta a miénk. A mai napig idejön neki heti szinten legalább 4-5 levele, mindenféle bankoktól, jönnek hivatalos levelek, a gyerekének is jön banktól levele. Kezdem unni, hogy mindig vigyem a szomszéd lépcsőházba és nézzem meg, hogy az ismerőse, aki majd odaadja neki épp ott van-e. Meddig tűrjem, hogy nem intéz semmit, hogy ne idejöjjenek? egyáltalán csinálhatok bármint, hogy ne is dobják be? A nevét már mindenhonnan leszedtem, de még mindig ott van az ajtó szám, az alapján dobálják be nekem a szarjait.

Még ki sem jelentkezett, de az okmányirodás ügyintéző szerint, az nem baj, meg nem kell vele foglalkozni, mert ki akartam jelenteni onnan, de hát az szerinte pénzbe kerül és hagyjam, felesleges, de ha nagyon akarom menjek a másik irodába máskor, meg tanúk meg ilyenek. Egyáltalán mi ez a hülyeség, hogy én mint a tulajdoni lapon szereplő egyetlen tulajdonos, egyszerűen nem mondhatom azt, hogy nem lakik itt töröljék és kész, hanem még kérvényezzek meg ilyenek. Tényleg nincs más mód? De ettől még a levelei idejönnek majd, ugye?

2012. jan. 30. 00:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%

1./ Hívd fel telefonon a régi tulajdonost és követeld tőle : AZONNAL jelentkezzen ki a lakásodból ő és az egész családja, mert bejelented, hogy ezt 8 napon belül nem tette meg (törvény van rá, hogy 8 napon belül az új lakcímén kell bejelentkeznie)!!!...

2./ Ha nem jelentkezik ki a lakásodból, akkor a helyi önkormányzaton kérj "Kényszer-kijelentkeztetést" ellene!

Lehet, hogy valamennyi pénzbe kerül, meg űrlap kitöltésbe, de olcsóbban megúszod, mintha egy szép nap jön majd a végrehajtó, mert a régi tulajdonosnak tartozásai vannak!

Még az is megtörténhet, hogy egy szép nap beköltözik a lakásodba, mivel oda neki "Állandó"-bejelentője van, sőt ebben még a rendőrség is támogatni fogja!...

(Törvény szerint joga van ott lakni, ahová az "Állandó"-lakcíme szól!)

3./ Követeld a régi tulajdonostól, hogy a Postán kérjen a leveleire "Átirányítást" (díjmentes szolgáltatás)...

Az új lakcímére fogják küldeni az ide érkező leveleket 3 hónapon keresztül...

Ezalatt el kell intéznie, hogy mindenütt átírassa az új lakcímét a régiről (bank, munkahely, mobil-szolgáltató, stb.)...

VIGYÁZZ!!!!

Komoly kellemetlenségeid lehetnek abból, hogy a régi tulajdonos és családja nem jelentkezett ki a lakásból!

Én a helyedben főleg azért aggódnék, mert bankos iratok is érkeznek a nevükre, márpedig ha lejárt tartozásaik vannak, akkor a bank előbb-utóbb kimegy végrehajtani a tartozásokat és azon a lakcímen fog lefoglalni értéktárgyakat, ami az ügyfél bejelentett lakcíme!...

VAGYIS TŐLED!...

A végrehajtónak lobogtathatsz majd akármilyen papírt, az viszi majd a TV-det, kanapédat, szekrényeidet, mosógéped...

Csak azt nem viszi el, aminek a vásárlási nyugtáján szerepel a TE NEVED (márpedig senki nem vesz úgy kanapét, hogy a számlán a vevő neve szerepel).

Minél gyorsabban intézd el a "Kényszer-kijelentkeztetést", ehhez a szomszédok igazolása kell, hogy az illető(k) nem laknak a lakásodban, és a nyilatkozatod, hogy semmiféle személyes tárgya ill. tulajdona nincs a lakásban.

Ha ez rendben van, akkor 2-3 hét után törlik a lakcímnyilvántartásból!...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Én pár éve vettem lakást, nálam is ugyanezt akarta eljátszani a régi tulaj, szerencsére mikor erélyesen felszólítottam a kijelentkezésre és megfenyegettem, akkor 1 héten belül elintézte magától.

Na, akkor tudtam meg jogász ismerőstől, hogy milyen bajaim lehettek volna, ha nem figyelek.

2012. jan. 30. 02:25
 12/29 anonim ***** válasza:
90%

"... Azt nem teheted! A postán viszont átjelentheted..."

====== ======== ========== ======= ======= =======

#5-ös hozzászólónak :

A Postán NEM jelenthetsz át más embert!!!

Csak a saját (szem.kártyával és lakcímkártyával igazolt) lakcímeddel kérhetsz "Postai Átirányítást"!...

Gondolj csak bele : ha ezt bárki elintézhetné a másik embernek, akkor valaki viccből a te leveleidet is átirányíthatja más címre!... Ugye nem örülnél?...

Ezt mindenki csak saját magának intézheti és csak személyesen!...

2012. jan. 30. 02:34
 13/29 anonim ***** válasza:
67%

"" Ugyan az mint a szórólap"

Nagy butaságot mondtál! Ennyit se tudsz felfogni? Más levelét nem szabad kidobni!Neked ugyanaz mint a szórólap?"

Sok mindent fel tudok fogni, köszönöm a bizalmat. :) Ez a véleményem a kérdéssel kapcsolatban. Ha ugyanis a címzettnek nem kell a levél - márpedig, ha kéne akkor átiratná a címét - akkor az szemét, mivel senkinek se kell. Ha az előző tulaj írt volna egy kedves levelet a kedves kérdezőnek, hogy tegye már meg hogy egy dobozban összegyűjti és ő majd elmegy érte az más helyzet. De így ugyan minek őrizgetni? Szemét.

2012. jan. 30. 04:28
 14/29 anonim ***** válasza:
93%

A banki végrehajtó nem fogja mérlegelni, hogy ki lakik ott, csak bemegy, és végrehajt.

Ezért ne dobd a szemétbe a leveleket, különösen a banki leveleket ne. Hanem küldd vissza a feladónak CIMZETT ELKÖLTÖZÖTT felirattal (ingyenes). Ezen kívül amit már javasoltak, hogy KÉNYSZERKIJELENTENI az előző lakót. Tény, hogy a szomszédokkal is alá kell iratnod, de megéri, mert később nagyon sok kellemetlenséget elkerülhetsz (hozzám egyszer éjjel háromkor jöttek rendőrök, majdnem betörték az ajtót, letartóztatni az előző lakót)

Hab-a-tortán-ként pedig valóban fenyegesd meg az előző tulajt hogy jelentse be az új címét (függetlenül a te kényszerkijelentésedtől)

2012. jan. 30. 04:50
 15/29 anonim ***** válasza:
77%
utolsó vagyok, a kényszerkijelentés nekem ingyen volt (leszámítva az időt, amit rááldoztam), csak kellett a szomszédok tanúsítása a nyomtatványon, hogy nem lakik ott, elköltözött ekkor és ekkor, aláírás.
2012. jan. 30. 04:52
 16/29 anonim ***** válasza:
96%

Mi eleve úgy csináltuk az adás-vételit, hogy ez bele lett foglalva, hogy kijelentkezik x napon belül a vételár kifizetésétől. Egy ügyvédnek ezt kellene tudnia. Szerintem.

A leveleket irányítsd vissza a feladónak, elköltözött jelzéssel. Meg szólhatsz a postán is. Nekünk is jött egy két ismeretlen levél, de szóltam érte, és azóta semmi.

2012. jan. 30. 05:32
 17/29 anonim ***** válasza:
86%

"" Ugyan az mint a szórólap"

Nagy butaságot mondtál! Ennyit se tudsz felfogni? Más levelét nem szabad kidobni!Neked ugyanaz mint a szórólap?"

Van egy egyszerű megoldás:

a régi lakónak kéne kérnie az utánküldést -havi 1200 Ft. körül van- , ha őt nem érdekli, akkor jogosan dobja ki a leveleit.

2012. jan. 30. 09:03
 18/29 anonim ***** válasza:
38%

Valóban jól mondták az elején. Beszélsz a postással és ő vissza küldi a feladónak, mint rossz címzés, amire cégek többsége reagál majd és nem küld oda több levelet. Sokan nem tudják, de a postadíjban benne foglaltatik, hogy esetleg postafordultával vissza megy.

Persze a posta egy őskövület, de ha postásnak adsz egy ezrest, akkor garantáltan nem kapsz több ilyen levelet (hacsak nem helyettes lesz az nap, de ezt tisztázd).

2012. jan. 30. 09:03
 19/29 anonim ***** válasza:
74%

"...A Postán NEM jelenthetsz át más embert!!!..."

Valóban, de ez felesleges. A postás csak oda köteles kézbesíteni ahol a megfelelő feltételek fennállnak. Ilyen a név a postaládán. Ha nincs az adott név ott akkor nem köteles odadobni és visszaküldheti a levelet, hogy a címzett nem található. A postás nem földihivatali dolgozó és nem vizsgálja a lakás tulajdon jogát. Habár a postás rutinból dob, de ez nem kötelesség. Szóval beszélj vele.

2012. jan. 30. 09:08
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

"Követeld a régi tulajdonostól, hogy a Postán kérjen a leveleire "Átirányítást" (díjmentes szolgáltatás)..."

NEM INGYENES, de akinek fontosak a levelei az kifizeti, nekem is van átirányításom.

2012. jan. 30. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!