Az előző lakó leveleit meddig tűrjem?
December elején vettünk egy lakást, átadás megvolt, ex tulaj kiköltözött, azóta a miénk. A mai napig idejön neki heti szinten legalább 4-5 levele, mindenféle bankoktól, jönnek hivatalos levelek, a gyerekének is jön banktól levele. Kezdem unni, hogy mindig vigyem a szomszéd lépcsőházba és nézzem meg, hogy az ismerőse, aki majd odaadja neki épp ott van-e. Meddig tűrjem, hogy nem intéz semmit, hogy ne idejöjjenek? egyáltalán csinálhatok bármint, hogy ne is dobják be? A nevét már mindenhonnan leszedtem, de még mindig ott van az ajtó szám, az alapján dobálják be nekem a szarjait.
Még ki sem jelentkezett, de az okmányirodás ügyintéző szerint, az nem baj, meg nem kell vele foglalkozni, mert ki akartam jelenteni onnan, de hát az szerinte pénzbe kerül és hagyjam, felesleges, de ha nagyon akarom menjek a másik irodába máskor, meg tanúk meg ilyenek. Egyáltalán mi ez a hülyeség, hogy én mint a tulajdoni lapon szereplő egyetlen tulajdonos, egyszerűen nem mondhatom azt, hogy nem lakik itt töröljék és kész, hanem még kérvényezzek meg ilyenek. Tényleg nincs más mód? De ettől még a levelei idejönnek majd, ugye?
" én mostmár a kukába dobnám:D szó nélkül"
Azt nem teheted!A postán viszont átjelentheted
"Azt nem teheted!A postán viszont átjelentheted"
Miért ne tehetné? Miért ne dobhatná ki? Semmi köze a levelekhez. Ugyan az mint a szórólap... szemét. Kukába vele. Ugyan ki büntetne meg érte?
A másik viszont pedig, hogy pontosan azért nem jelenti be a bankoknak az új címét, mert tartozásai vannak és nem akarja, hogy megtalálják. Veled és a te értékeiddel semmit sem tehetnek, de ne csodálkozz ha megjelenik egyszer valaki az ajtód előtt és az előző tulajt keresi.
Én 4 év elteltével is kapok a régi tulajdonos nevére leveleket.1 évig minden levélre ami nem a mienk volt áthúztam fekete filctollal a címet,és ráírtam,hogy "vissza a feladónak",majd úgy simán bedobtam a postaládába.
Ma már 4 év után kidobom.
Én 1 évig azért csináltam,mert valamiért úgy gondoltam,hogy ennyi illene megtennem a másikért.Én sem örülnék ha egy régi levelem véletlen folytán a kukába menne,és nem jönne valahogy el hozzám..
" Ugyan az mint a szórólap"
Nagy butaságot mondtál! Ennyit se tudsz felfogni? Más levelét nem szabad kidobni!Neked ugyanaz mint a szórólap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!