Miért lehet hallani a saját lakásomon belül az ikerház szomszédom bejárati ajtajának iszonyatos nyikorgását?
Ezen nem lehet változtatni, mert nagy valószinüséggel a födém egyben van az egész házban, a válaszfalak csak ezután lettek felhúzva. A födém vezeti a hangot az egész házban.
MEgszüntetni nem nagyon lehet, elvileg lézetik olyan eljárás, hogy a házat "félbevágják", azaz a födemet minden szinten átvágják és az egyik lakásnál telkesen új falaz húznak fel függölegesen - de ez egyrészt rettentö sokba kerül, másrészt a legtöbb háznál statika miatt nem megoldható.
WD40!
Nem hittem benne, addig, amíg az agyonzsírozott zsanért egyszer feleségem egy ilyennel be nem fújta. Soha többé nem volt hangja.
A tégla meglepően jól vezeti a magasfrekvenciás rezgéseket, ezért hallod mindenhol.
1.
Úgy érted, hogy a gerendák közösek, vagy hogy?
Azt nem értem, hogy amikor panelban laktam régen, akkor az hogyhogy nem volt ilyen áthallatszós. Ez egy téglaház, de hangszigetelés szempontjából 1000x rosszabb mint anno a panel. Azt is hallom, amit beszélnek a másik lakásban amúgy, ha itt csend van. Vagy lehet, hogy a csövek miatt kivájták mindkét oldalról jó mélyen a válaszfalakat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!