Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kisházat szeretnénk építeni,...

Kisházat szeretnénk építeni, aki ért hozzá, elmondaná, kb, mennyiből lehetne?

Figyelt kérdés

nah a helyzet a következő. Anyámékkal lakunk, ki szeretnénk majd menni külföldre 1-2 éven belül. De amíg itthon vagyunk, addig is szeretnénk kicsit elkülönülni. Azt találtam ki, hogy a házunk mellé, illetve mögé, ugyan erre a telekre építenénk egy kisházat.

A házunk L alakú, mögé szeretnék egy kb. 30nm2-es házat. Fürdő, konyha, nappali és egy szoba.

Szakember szerintem semmihez nem fog kelleni. Apámék mamámnak már felépítettek félig egy házat (azért nem készült el, mert mamám meggondolta magát), szóval a téglapakolással nem lesz gond. A párom apuja vízszerelő, szóval a vizet is anyagköltségbe hátra tudjuk vinni. Após egy munkatársa fűtésszerelő (is), arra is minimális összeg kell. A mi házunkat is mi tetőztük, gerendástól, mindenestől.

Mire kellene még gondolnom, ami plusz költség lenne?

Lerajzoltam, kb, mire gondolok:

[link]

A nagy ház 108nm2 (ha jól emlékszem).

Mennyiért lehetne felépíteni, ha rendesen, nem könnyűszerkezetest szeretnénk?

Köszi előre is aki elolvasta és segít!

2012. jan. 17. 15:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nagyon alsó hangon is 2,5 millió de reálisan nézve 3, az olcsó dolgok meg általában rossz minőségűek az építőiparban. Egy albérlet mindenképpen olcsóbbra jön ki, plusz munka mellett építkezni elég sz*r dolog. Illetve ha úgyis mentek ki akkor szerintem fölösleges építkezni.
2012. jan. 17. 17:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Biztos lenne 3 millió, ha nem több!

Én még azt is meg merném kockáztatni, h ennél többe kerülne.. Miért szeretnél selejt cuccokból házat építeni? :/ Ez már most rosszul hangzik.. bontott téglából??

Ennyi időre amúgy is hülyeség építkezni..

Mi 75 m2-es házat építettünk, minőségi anyagokból.. Nekünk szakemberek építették fel, és úgy került 12 millióba. Plusz ugye a telek. (ezek pedig mai árak, mert 2 hónapja költöztünk be)

Csak a tető sztem belekerülne közel egy millióba.. illetve még egy millióba az összes szerelvény.. villany, víz, fűtésrendszer, kazán stb.

Tehát, 3 millióba biztos belekerülne.

2012. jan. 17. 17:59
 13/14 A kérdező kommentje:

Ertem hat ez igy nagyon draga. Es ha mondjuk a padlast alakitanank ki, az mennyi lehet? Villany van fenn, vizet kellene felvinni illetve szigetelni, meg talan egy lepcso, hogy kintrol is be lehessen menni. Ez mennyibe fajhat? A harom halo meg a folyoso felett van a paslas. Illetve nagyon dubog, mikor fenn maszkal valaki, ezzel lehet kezdeni valamit?

Azert szeretnen kulon menni egy picit, mert szeptemberbe lesz az eskuvonk es igy mar nem akarunk egyutt lakni anyamekkal

Bocs, hogy ekezet nelkul irok de telorol vagyok

2012. jan. 17. 18:33
 14/14 anonim válasza:
1-2 évig nem bírod ki a jelenlegi házban? mert óriási hülyeségre készülsz! Legalább 50m^2 kellene legyen a terület, hogy ez mind beférjen. De ki akar egy ilyen apró házban élni? És ha jön a gyerek? Őt hova pakolod, a fürdőbe? Menj ki külföldre, szedj össze jó sok pénzt, utána építkezz saját telekre, és 100m^2 alatt ne is gondolkozz!
2012. jan. 18. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!