Én azt gondoltam,hogy a nappaliba,mert ott tartózkodik sokat az ember,és a háló,ha valamivel hidegebb,nem baj.De most a fűtésszerelő szerint a hálóba kell,és a nappaliba meg termosztátos radiátorszelep kell.Nem lenne-e jobb,ha a nappaliba állítanék be mondjuk 21 fokot,a termosztátos szeleppel a hálóban meg kevesebbet?Azt gondolom,hogy a radiátorszeleppel csak a hőt csökkenteni lehet,növelni nem.
Bár én sem vagyok fűtésszerelő, de szerintem jól gondolod. Nálunk is így van.
2012. jan. 8. 08:36
2/12 anonim válasza:
A termosztátot a legmelegebb helyiségbe kell rakni. Viszont fontos, hogy megfelelően legyenek méretezve a radiátorok és be kell szabályozni a rendszert is.
Én hallottam olyan véleményt is, hogy a fürdőszobába rakják, mert az a legmelegebb. (bonyolítja a dolgot ha a termosztátos helyiségben más fűtés is van pl: kandalló, cserépkályha, padlófűtés)
2012. jan. 8. 09:18
3/12 anonim válasza:
Még annyit, hogy van lehetőség a helyiségenkénti független a szabályozásra de az drágább, mint a hagyományos megoldás.
2012. jan. 8. 09:24
4/12 anonim válasza:
A szobatermosztátot a leghidegebb lakott helyiségbe kell rakni és oda nem szabad a radiátorra termofejet rakni és ki kell teljesen nyitni a radiátort! A többi helyiségben pedig egyénileg beállítani a a termofejet vagy radiátor szelepet. Ez a beállítás nem 1-2 napos munka.
2012. jan. 8. 13:00
5/12 anonim válasza:
Ha leghidegebb helyiségbe rakom és ott eléri a 19 °C-ot és lekapcsolja a keringető szivattyút/kazánt, akkor hogy lesz a nappaliban 22°C?
2012. jan. 8. 13:31
6/12 anonim válasza:
Kedves előző: úgy, hogy "hideg helyiség"-et - most nem a kamrára vagy előszobára gondolok, hanem mondjuk egy északi vagy keleti szoba, vagy olyan ahol sok ablak van stb.. - tovább fűti a kazán és a melegebb helyiségben emiatt hamarabb éri el a 22fokot sőt még túl is tudja fűteni és akkor lép működésbe a termofej/vagy radiátor tekergetés.
Csak az a baj, hogy amit te írsz az szélsőséges eset, mivel a szobatermosztátos üzemeltetés a lakásban/házban egyenletes hőmérsékletet feltételez. Tehát, ha te 19 és 22 fokkal számolsz az felülírja az alap elméletet.
2012. jan. 8. 19:41
7/12 anonim válasza:
Kedves 6.!
Így már érthetőbb az elgondolás és logikus is. A helyiségek közötti hőmérséklet különbség viszont nem szélsőséges eset. Nálunk is a nappaliban, fürdőben melegebb van mint pl a hálóban, akár 2-3 fokkal is.
2012. jan. 8. 20:06
8/12 gomzoli válasza:
A nappaliba, az ott található radiátortól legtávolabbi helyre. A hálószobákba termosztátos radiátorszelepeket, a fürdőben, valamint a nappaliban pedig teljesen "megnyitott" radiátorokat. Nálunk ez így nagyon jól működik.
2012. jan. 8. 20:50
9/12 gomzoli válasza:
A fűtésszerelőnek meg az a dolga, hogy olyanra csinálja, amilyenre kéred, pláne, amikor neked van igazad.
2012. jan. 8. 20:52
10/12 anonim válasza:
Én úgytudom hogy a legnagyobb és a leggyakrabban használt szobába kell elhelyezni mert ugye ha ott beáll a hőfok arra amire kell akkor letud kapcsolni a fűtés akkor amikor kell, mert ha a hálóba tennétek akkor ha minden be lenne csukva akkor ott felmelegszik 24 fokra és lehet a nappalitokba lesz 20 akkor lekapcsol és nem fűt tovább. Viszont ha feljebb tekeritek akkor a hálószobába meg kánikula lesz. Ezért lenne célszerűbb a nappaliba elhelyezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!