Termosztátot hova a legpraktikusabb helyezni?
Köszi:-)
És azt meg tudnád mondani, hogy miért oda? Megy itthon a harc, mert az anyósom azt mondja, hogy a lakás leghidegebb pontjára kell tenni a termosztátot, ami nekem gyanús, ugyanis ha azt szeretnénk, hogy 24 fok legyen, de betesszük a konyhába az érzékelőt ahol max 22 fok szokott lenni, akkor azt fogja érzékelni, hogy mindig csak 22 fok van, és állandóan fűtésre fog kapcsolni. Nekem ez a teóriám, de nem értek hozzá, azért kérdezek itt :-)
A lényeg lemaradt:-))
Szóval 22 fokon mindig fűteni fog, a nappaliba ami amúgy is meleg, mert a nap is besüt, így állandóan meleg lesz.
Azaz konyha 22 fok nappali 72 fok.
A nappaliban túl sok fűtési meleg víz megy a radiátorba. Ennek következtében a konyhába nem jut. Továbbá vélelmezem, hogy a lakásban egy darab termo szelep sincs felszerelve. A másik dolog nem a radiátorok számától függ a meleg.
Hanem helyes beállítástól.
Fojts a nappaliban lévő radiátorokon, torlószelepeken, hogy több jusson a konyha felé. Amint lehet tegyél fel ide termo szelepeket, hogy a nap által, okozott többlet meleg miatt már a radiátorok ne fűtsenek. Anyósod gondolkozzon el azon, hogy ha süt, főz akkor mi a búbánattól lesz meleg a nappaliban ha tűzhely megmelegíti a konyhát illetve a termosztátot és leáll a fűtés. Az infóid alapján egyik megoldás sem jó. A nappali azért mert a besütő nap miatt a fűtés leáll teljesen és hidegek lesznek az egyéb helységek. Ugyan ez a konyhánál.
A termosztátot optimális és nem praktikusság szerint helyezik el.
Termo szelep az nincs...de azon leszek, hogy legyen. Köszönöm a lefojtós tanácsot, meg fogom csinálni.
Köszi:-)
Szia!
Nekem mobil van.Leakasztható így bárhova viheted.Nekem az étkezőben van,az a ház központja,de pl szellőztetésnél beviszem a szobába,h ne menjen annyit fölöslegesen a fűtés;)
Ilyesmi:
Kedves utolsó!
A vezeték nélküli programozható "szoba termosztát" az ami nekem kell?
Soha nem gondoltam volna, hogy egyáltalán ilyen van...egy csomó energiát lehet így megspórolni! Nagyon szépen köszönöm, hogy felvilágosítottatok.
Sosem volt jó, mert a nappaliban 100 fok van a konyhában -2, a gyerek szobájában meg hol 22 hol 26, rémes, de ezzel azt hiszem meg fogom tudni oldani a problémát:-)
Nálunk az előszobában van, mert ez a helység van a ház közepén.
Napsütés nem éri, belső falon van, hogy ne a hideg külső falat érzékelje.
Az előző kazáné is ott volt és a mostaniéi. Egyenletes meleg van mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!