Az attól függ, mire szeretnéd használni. Ha csak simán szeretnéd, hogy "öregebb" legyen, erős napsütés segíthet, csak óvatosan, ne lopja el a kutya, ne kezdjen esni az eső, ne fújja el a szél.
Ha esztétikailag szeretnéd, mondjuk valami kis díszes levelet írnál rá, akkor elektromos tűzhelyen (platnin) finoman meg kell sütögetni, vigyázva, hogy lángra ne kapjon. (Remélem, nem 8 éves vagy! Nyugtass meg!) A szélét jobban is meg lehet pörkölni, aztán az egy kicsit le is potyog, olyan szép kis csipkés vonalat hagyva maga után.
2009. máj. 22. 16:38
2/11 anonim válasza:
Jah és még valami, vannak nagyon minőségi, hófehérre készített papírok, amit az első módszerrel csak évek múlásával tudnál öregíteni, nagypapa/mama korodra lenne kész, de gondolom ez gyorsan kell :)
2009. máj. 22. 16:40
3/11 anonim válasza:
Én öngyújtóval megpörköltem a széleit... És ha messzebbről alátartod foltokban megbarnítja. (Csak ne égesd ki!) Lehetőleg szabadban műveld, és igyekezz azonnal elfújni.
Tényleg jó lenne tudni a korod!:D
2009. máj. 22. 16:43
4/11 anonim válasza:
Előbbi vagyok. Lehet, hogy nem erre gondoltál, hanem hogy simán aki ránéz, azt higgye több évtizedes a lap? Sárgult meg gyűrött? Mert akkor passz. Vagy ugyanúgy színezed, mint amiket írtunk, jól összegyűröd, és rongyot rátéve kivasalod.
2009. máj. 22. 16:44
5/11 anonim válasza:
Én véletlenül leöntöttem teával egy papírt ( nem öregíteni akartam ) majd
megszárítottam hajszárítóval.
Mit mondjak,elég öreg lett.
2009. máj. 22. 16:47
6/11 anonim válasza:
colával is leönthetnéd
2009. máj. 22. 17:08
7/11 anonim válasza:
Lespriccolod egy kis vízzel, utána kiteszed száradni a napra.
2009. máj. 22. 17:08
8/11 anonim válasza:
Teába kell mártani vagy az égetéses módszer vagy mindkettő.
2009. máj. 22. 17:29
9/11 anonim válasza:
kávét vagy fahéjat v kakaót dörzsölsz szét rajta jó erősen
2009. máj. 22. 17:51
10/11 anonim válasza:
Hát hogyha nem olyan sürgős a válasz, akkor hétfőn délután meg fogom tudni mondani neked. Majd megkérdezem a restaurátorunkat, bent a munkahelyen, neki az ilyesmi a kisujjában van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!