Kazánnal kapcsolatban segítsen valaki?!
Nemrég vettem egy öttagú Viadrus kazánt.Nyárfával és bükk fával tüzelek,néha lengyel kazánszénnel.A kazán belseje gyakran bekormosodik és folyékony kátrány keletkezik.Már egyszer kiégettem a kéményt.. a kéményem öt téglás kazánkémény.6 méter magas kb.Huzatszabályozót használok,olyan 60 °C-os vízzel fűtök.
Kérdésem,mit tehetnék,hogy ne keletkezzen ez a kátrány?
lehet hogy nagyon beázik a kémény vagy a fa amivel tűzelsz nem száradt ki
ugyanis a kátrány nedvesség hatására kelletkezik
én azt ajánlom hogy vegyél égésgyorsítótt amivel kilehet kormolni a kéményt
háztartási boltokba lehet kapni
és ha nem múllik el konzultálj a kéményseprővel
Ezt úgy nevezik "izzad" a kazán. Ez 2 legfontosabb ok miatt lehet:
1. Nincs túlméretezve a kazán?
2. Az a 60 fok édes kevés! A visszatérőnek kell 55-60 fok körülinek lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!