Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lejárt albérleti szerződéssel...

Lejárt albérleti szerződéssel a bent lakók nem hajlandók elhagyni a lakást, mit tehetek?

Figyelt kérdés

December 2-án kifizettünk egy albérletet azzal, hogy 6-án költözhetünk. Már 5-én hívott a tulaj, hogy csak 6-án reggel tudja adni a kulcsot. Ma délelőtt pedig mondta telefonon, hogy kikönyörögték, hadd maradjanak december 10-ig.

Persze a lakbért a tulaj tőlünk átvette. Most se lakás, se pénz. Mit csináljunk? Költözzünk be a régi lakókhoz?

Az a kifogás, hogy van egy kisgyerek is a lakásban. Nekünk meg van kettő, de se pénz, se lakás...:(((((

Segítsetek kérlek.

2011. dec. 6. 12:33
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Köszönjük az együttérzést. Tegnap küldtünk neki egy `szívhez` szóló sms-t, mire szinte azonnal visszahívott, és kezdte a meséjét. Erre csak annyit mondtam, nem szeretem, ha átvernek... Itt jött rá, hogy nem kívánunk vele üzletelni többé. Ma 10-kor elvileg találkozunk vele, nem tudom, mi lesz:( De a pénzünk kell, mert azt a gyerekek pénzéből adtuk.

Öcsém! Ha visszagondolok... Nagy vigyorral a fején vette át a pénzt, közben tudta, ez a gyerekeké. És pont karácsony előtt... Most egy életre megtanultam, hogy nem bízhatunk senkiben, mert még a barát/ismerős/rokon is átverhet.

Ha ma sem jön, és nem fizet, megyünk a rendőrségre. Adtunk neki 1 napot, hogy szerezze vissza a pénzt. Bár mi odaadtuk azonnal:(

Állítólag van áldozatsegítő szolgálat, de nem tudom, adnak-e valami segítséget. Ha jól gondoljuk, akkor csalás áldozatao lettünk, mert úgy adta volna ki, hogy önkormányzati lakás, és ráadásul őt rég kilakoltatták, az új bérlő meg novemberi hónapban már megkapta az önkormányzattól.

Mi csak egy albérletet szerettünk volna. Most hónapokat várhatunk, hogy újra összegyűjtsünk. Csak a két gyerkőcünket sajnálom:(

Még egyszer köszönjük a bíztatást.

2011. dec. 8. 08:28
 22/30 anonim ***** válasza:
amúgy legjobb tudomásom szerint -ez persze városa válogatja-de pl. Szombathelyen speciel nem lehet télen kilakoltatást indíttatni...bár itt lehet az a lehetőség se "játszik" szerintem,ha a bennlakók egyébként időben és rendesen fizetik az összes közüzemi számlát.
2011. dec. 8. 08:51
 23/30 anonim válasza:
Kedves Kérdező! valami fejlemény? nagyon izgulok értetek. Mi is albérletbe lakunk, és első babát várom. Bárki járhat így:( remélem megoldódott!!!
2011. dec. 11. 19:33
 24/30 anonim ***** válasza:

kérdező, közjegyzőhöz battyogjatok be és indítsátok a fizetési meghagyást, akkor nem fog annyira vigyorogni

+ feljelentést is tegyetek ellene csalás miatt

2011. dec. 11. 20:30
 25/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Igazi fejlemény nincs. Csak annyi, hogy állítólag az NNI is keresi valamiért... Mi közöltük vele, hogy feljelentettük, és abbahagytuk az állandó telefonálást utána. Iszonyú sok pénzt áldoztunk a telefonálásokra is:S Tegnap előtt hívott magától (!), hogy majd holnap vagy holnap után hozza a pénzt. Azóta is várjuk...
2011. dec. 14. 17:24
 26/30 A kérdező kommentje:

Kedves 24. hozzászóló.

Köszönjük a segítséged, de az 52000 Ft-ból kicsalt 30000 Ft-ot, aztán elment kb. 1500-2000 Ft telefonálgatásra. Ettől kezdve nincs több pénz se közjegyzőre, se semmire. Már kajára is alig van.

Az alap ötlet amúgy kitűnő, hasznos lehet bárkinek, aki ilyen élethelyzetbe kerül. Bár remélem, nem sokan vagyunk így.

Még egyszer köszönjük a 100 %-ban hasznos tippet.

2011. dec. 14. 17:33
 27/30 anonim ***** válasza:

akkor kérjetek kölcsön pár ezret, azt hiszem ekkora összegre kb 2500-3000 forint a közjegyzői díj, amit a telefonköltséggel együtt nyugodtan ráverhettek fizetési meghagyásban, az eljárás 15 nap, ha nem mondd ellent ...utána a végrehajtó max 1 hónapon belül behajtja (bár akár januárra is hagyhatjátok)...ellentmondani meg nem nagyon érdemes, mert akkor a polgári per költségeit is ráverik

de ha ismerős, akkor sötétben a kapu előtt megvárja a férjed és 2-3 haverja ;)

2011. dec. 14. 19:14
 28/30 anonim ***** válasza:

én a helyetekben valaki olyanhoz fordulnék(barát,ismerős,rokon,haver,stb.),aki 0%-os kamatra(azaz kamatmentesen) tud hosszabb futamidővel adni nektek 30.000-t.

Biztos van ilyen.Nekem ilyen 20-30 is lenne.

2011. dec. 14. 20:21
 29/30 A kérdező kommentje:

Kedves 28. hozzászóló.

Nem, sajnos nincs olyan ismerős, aki kamatmentesen adna 30000 Ft-ot. Szerintem többen vagyunk így ebben az országban.

A behajtásnál annyi a gond, hogy a végrehajtó hol keresse, ha még a lakcíme sincs meg? Ami a kártyáján van, az nem aktuális 1 éve.

2011. dec. 14. 21:10
 30/30 anonim ***** válasza:
a végrehajtónak meg tudjátok adni az adatait
2011. dec. 14. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!