Lejárt albérleti szerződéssel a bent lakók nem hajlandók elhagyni a lakást, mit tehetek?
December 2-án kifizettünk egy albérletet azzal, hogy 6-án költözhetünk. Már 5-én hívott a tulaj, hogy csak 6-án reggel tudja adni a kulcsot. Ma délelőtt pedig mondta telefonon, hogy kikönyörögték, hadd maradjanak december 10-ig.
Persze a lakbért a tulaj tőlünk átvette. Most se lakás, se pénz. Mit csináljunk? Költözzünk be a régi lakókhoz?
Az a kifogás, hogy van egy kisgyerek is a lakásban. Nekünk meg van kettő, de se pénz, se lakás...:(((((
Segítsetek kérlek.
Azt találtuk ki, hogy ma aláiratunk a tulajjal egy lakásbérleti szerződést, ami szerint 12.10-én beköltöthetünk.
Szerintetek ez járható út a rendőrség, bíróság előtt? Talán könnyebb egy ilyen szerződéssel.
Nem gondoltam, hogy ismerősben is lehet ekkorát csalódni...
A story vége: férjem kinyomozta, hogy a lakás nem is az ismerősé, hanem az önkormányzaté. Kedves barátainkat nemrég kilakoltatták, jelenleg elvileg van bérlője - nem az, akit mondott - az ingatlannak, de az állapota miatt lakhatatlan.
SMS-re nincs válasz, vissza nem hív. Azt hiszem egyértelmű. Most mehetek a rendőrségre...
Hát akkor valahonnan kerítsetek pénzt, mert még ha ezt valaha is visszakapjátok... az nem most lesz. Jó esetben pár hónap. :S
És a jövőre nézve: sose vegyetek ki olyan lakást, ami lakott. Eleve gyakran így van, na meg azért a bérbeadónak illene tisztasági festést csinálnia, vagy minimum egy karbantartást, nagytakarítást... ezt ha ilyen váltás van, nem teszi meg.
És ismerősökkel, barátokkal se üzletelj papírok nélkül. Még a legjobb barátod, vagy unokatesód is úgy hátbaszúrhat. :S Kérjetek valakitől kölcsön, ha nincs más mód, vagy próbáljatok ismerősöknél csövezni - de mmivel hónapokig nem láttok lehet egy vasat se... :S (bár elvileg lehet valami segítséget kérni, csak gyakorlatban nem igazán működő intézmény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!