Albérlet-kérdés.5-en lakunk egy 3 szobás albérletben. Jól megvoltunk, de az egyiknek baja lett a másikkal és elküldte. Most már így nem ötfelé megy a pénz, hanem csak négy felé. Az ő bajuk miatt nekem miért kellene többet fizetnem?
Szerintem nem.
Egyszerűen mondd meg neki, hogy nincs több pénz, annyit tudsz fizetni, mint eddig, ha kardoskodik.
Vagy keress másik albit.
Másrészt ha arra vagy kíváncsi elküldhette -e, nem.
Adott ugye egy közösség, melynek tagjai ha jól értem egyenlőek. Egyenlő részben vállalják a költségeket és egyenlően használják a lakást is. Ebből a társaságból akkor van joga valakinek kizárnia bárkit is, ha előzőleg a többi tagtól erre felhatalmazást kapott. Ellenkező esetben kizárólag a társaság valamennyi tagjának megkérdezésével (lehet, hogy viccesen hangzik ilyen kis csoport esetén de szavazással) lehet dönteni a kizárásról, melyben az érintett véleménye semmis.
Amennyiben viszont a lányt elküldeni kívánó személy és az elküldendő személy közt előzőleg konfliktushelyzet alakult ki, úgy ő mint a haragosa szintén nem vehet részt a szavazásban, véleménye semmis elfogultság miatt.
Ha viszont ez nem áll fenn, de a szavazás nem vezet eredményre (öt főből négy szavazhat kettő ellene kettő mellette, tehát döntetlen) akkor a teljes szavazás semmisnek minősül és az eredeti állapotok fenntartásával kell a társaságnak tovább működnie, tehát a lány nem küldhető el.
Hja kérem, a demokrácia nem egyszerű dolog. :)
Ha öt főből kettő nem szavazhat, akkor marad három, és mindenképp dűlőre juttok.
Egyébként aki elküldte, azért hiszi magát főnöknek, mert ti hagyjátok. Ha hárman határozottan kijelentenétek, hogy nem fizettek az ő hülyesége miatt, azzal nem tudna mit kezdeni.
Magáért a szobáért tuti nem fizetnék többet és megmondanám neki a magamét.
Vagy ne küldje el, vagy keressen a helyére mást.
Alapból a tulaj/főbérlő kiadhatta volna úgy a lakást, hogy szobánként fix összeg, nem pedig az egész albit kell még osztani a bérlők között.
Pl. ha a víz mérőórás az még osztható négyfelé, mert ezentúl csak 4-en használjátok így gondolom kevesebb is lesz.
szerezzetek új lakót.
Ha neked lett volna egy számodra kibírhatatlan szobatársad vagy csak simán lelépett volna az ötödik fő, akkor mit tennél? Próbáltatok esetleg békíteni vagy szobát cserélni, ha már ők ketten nem jöttek ki egymással??
Nekem is volt energiavámpír lakótársam, szerencsére nem egy szobában laktunk, de volt, hogy leült a küszöbre és ott mondta a sirámait, nekem meg dolgom lett volna, hét én sem bírtam volna vele egy szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!