Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megvennétek egy lakást, ahol...

Megvennétek egy lakást, ahol 20300 Ft a fűtésdíj?

Figyelt kérdés

56 m2-es, a társasháznak saját kazánja van.

Az ára nagyon jó.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. nov. 30. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen. Összehasonlításként mondom, hogy én egy 52 m2-esben lakom, ahol központi fűtés van. Én erre havi 12 ezret fizetek télen-nyáron. Így van elosztva, és van évi egy elszámolás. De ha csak magát a fűtést nézem, ami 6 hónapra szól, akkor itt havi 24 a fűtési díj. Ehhez képest a 20300 reális, sőt jó. Azért azt pontosítsd le, hogy ezt a 20300-mat csak a fűtési idényben kell-e fizetni, vagy netán egész évben! Mert ha egész évben, akkor persze nem jó.
2011. nov. 30. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Én nem venném meg, mert jelenleg egy 65 nm-es lakásban lakom, ahol a legmodernebb hőszigetelés van és nagyon alacsony a fűtés díjam. Pedig nincs hideg a lakásban, mert napközben 21-22 fok van, éjszaka pedig 18 fok.(Télen: 11.500 Ft, Nyáron: 8500 Ft)
2011. nov. 30. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak a fűtés miatt biztos, hogy nem. Lakásvásárláskor vannak számomra sokkal fontosabb tényezők.

A fűtésre visszatérve, ez tényleg nem sok, de azért nem is kiugróan alacsony.

2011. dec. 1. 00:44
 4/9 anonim ***** válasza:

ha ez átalány, akkor nem igazán éri meg.

ha fűtésszezonban konstans ennyi, és szezonon kívül meg mondjuk max 5000, akkor érdemes komolyan ráfeküdni az ügyre.

megkérdezhetem, hogy hol van a lakás, és mennyiért kínálják?

2011. dec. 1. 07:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha átalány, akkor én is inkább drágának mondanám.
2011. dec. 1. 10:32
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Ez a mienkhez képest nagyon jó ár! 54 nm2, szezonon kívül5-6ezer, szezonban 25-30e. Előtte családiban laktunk, a fa sem állt meg 200ezer alatt, és azzal még plusz meló is volt, rendesen...
2011. dec. 1. 10:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, ez átalány, és a család már NEM-et döntött.

Köszönöm a segítséget!

2011. dec. 2. 08:41
 8/9 anonim ***** válasza:

általánynak rengeteg

én 56m2-esben nyáron 4ezer,télen 10-18ezer amit fizetek,távhő,és benne van a viz felemelegitési dij is

2011. dec. 2. 09:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg sok.

Nálunk 100nm-es családi házban kb ennyi az átalány.

Ha fával is fűtünk úgy, hogy csak éjszakára megy a gáz, nappal fával tüzelek, 50-60 mázsa fával kifűtöm a szezont, ami felénk kb 60-70eFt szállítással együtt és akkor értelem szerűen a gázszámlánk is jóval kevesebb.

A másik lakásunk egy 46nm-es távfűtéses panel. Nem szabályozható a fűtés és szigetelés sincs a házon. Nyáron 7-8e-t fizetünk, a novemberi számla most jött meg, 12eFt. De a legdurvább téli hónapokban sem szokott lényegesen több lenni 25e-nél.

2011. dec. 2. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!