Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panellakás 2. em. lakom....

Panellakás 2. em. lakom. Felettünk 2gyermekes család. Nem elég, h. nagyon hangosak egész nap, ma reggel6kor kezdték az ugrálást,7kor centrifugázott az anyjuk. Igazam lenne ha felmennék szólni? Elviselhetetlen amit művelnek. Ti mittennétek a helyembe?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 18:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Tudom,hogy más "nyomora" nem vígasz,de sajana a mostanság épült házakban sehol sem szigetelik le a falakat,mennyezetet megfelelőe. Lakótelepi lakásban lakom,csöndes környéken,itt is át-le-fel hallatszik minden!Egy zajos egyetemista társaság bérli az egyik lakást.Mindennaposak a bulik,hagoskodások.Többször figyelmeztettük őket,hiszen mi többiek,itt otthonra leltünk.Senkinek nincs joga a mások nyugalmát zavarni,éjjel vagy nappal,mindegy!A srácok akkortól kezdtek csendesedni,amikor az egyik lakó rendőrséggel fenyegette meg őket.Persze,ezt csak az éjszakai csendháborításnál lehet bevetni. Kisgyerekeknél csak egy mód van,valóban próbálj meg elbeszélgetni a családdal.Írd össze,mi ,mikor zavar téged nagyon,meséld el nekik.Hátha...
2009. máj. 16. 07:45
 22/36 anonim ***** válasza:
78%
költözz el a panellekások nagyon ratyik... olyan vékonyak a falak hogy csak na... nem baj ha emeletes házba költözöl csak rendes tégla házlegyen és max 2-3 emeletesbe. Hagyd ott az egész panelkuckót, hidd el sokkal jobban fogod benn érezni magad!!!
2009. máj. 16. 14:31
 23/36 anonim válasza:
100%
Szólni kell! Persze, ők sem lakhatnak úgy, hogy minden mozdulatra figyeljenek nehogy zajt csapjon, de te sem vagy köteles tűrni saját lakásodban olyan dolgot, ami pihenésedet zavarja. Természetesen nem biztos a poz. reagálás, de egy próbát megér.Én szomszédom folyamatosan barkácsolt, kopogott.Szóltam neki, de semmi változás. Beszereztem egy erősítőt hangfalakkal és amikor elkezdte a munkát adtam neki kis mély zenét az igaziból. Azóta megoldódott a probléma. Csend van.
2009. máj. 16. 15:04
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudsz,vagy nem akarsz elköltözni,még egy utólagos hangszigetelést megfontolhatnál.Mennyezetre.Többféle szigetelőanyag van már.Igaz,a falakon át is terjed a hang,de biztosan segítene.

Az előbb lakótelepet írtam tévedésből! Ez itt lakópark.Téglából épült házak,és mégis...Tehát meg kell nagyon nézni,ha el is költözöl,milyen házba?

2009. máj. 17. 07:14
 25/36 anonim válasza:
70%
Én is panelban lakom két gyerekkel és akár nekem is szólhatna az alattunk lakó, akkor se tudnék mit tenni. A gyerekekre nem lehet hangtompítót szerelni, és amikor 12 órás műszakban dolgozok bizony akkor is ki kell mosni. Aki csendre és nyugalomra vágyik az ne panelba keresse.
2009. máj. 17. 10:27
 26/36 A kérdező kommentje:
Tervezzük az elköltözést, de akkor is idegörlő ez az egész. Azt nem értem h tudom h az anyjuk egész nap itthon van, de nagyon ritkán van 7köznap is csend, nincsenek bölcsibe, oviba. Ha annyi dolga lenne beadná őket, így nem érzem indokoltnak a 7 órai centrizést. Nincs különösebb bajom a rohangálással, csak ha különböző dolgokat csapkodnak a padlóra. Igaz a rohangálás is eszméletlen hangos, reng az egész szoba, de az nem zavar annyira mint a csörgés csattogás.Namind1 majd megoldódik ez a probléma, köszi mindenkitől a válaszokat.
2009. máj. 17. 15:25
 27/36 anonim válasza:
100%

Én biztos szolnék a te helyedbe!!!

Szépen meg kérném őket hogy azért lehetnének figyelmesebbek is mert nem csak ök laknak abban a lakásba.....

Úgy-hogy nyugodtan merj csak nekik szólni nekem ez a véleményem roló..

2009. máj. 17. 22:38
 28/36 anonim válasza:
100%

Szia!

Mi is panelban lakunk ami igazából téglából épült.

Szóval tavaly szeptember 28.-án születet a kisfiunk és kb ugyan ekkor kezdték meg a felújítást az alattunk lévő lakásba, izgalmas volt egy pici babával azt átélni jóformán nem aludt egész nap csak amikor sétáltunk.

Nem szóltunk pedig volt ott fúrás faragás, falbontás vakolás, csempeverés stb. Ráadásul apuka dolgozott a lakáson 10-15 percet majd órákat ált az erkélyen pihent.

Akkor szóltunk már igazán amikor (este 6 kor volt a fürdetés utána vacsi és szundi) este 21.15 kor is azt hallottuk hogy a falra vetik a vakolatott és simítják (mert igen hallani lehet) ráadásul ezt a fürdőben csinálták ami szomszédos a kis szobával ami nálunk a gyerekszoba, na ekkor lementünk és szóltunk hogy próbáljanak már meg úgy dolgozni és majd élni hogy tekintettel vannak arra hogy felettük pici baba van.

Falra hányt borsó volt.

Dec. 25.-én úgy összevesztek hogy ott volt ajtócsapkodás törés, zúzás, hajnali 2-ig takarítottak utánna (az ajtócsapkodás az náluk természetes nem tudnak finoman becsukni egy ajtót sem amire a mi picink válasza egy hangos nyögés)

Ismét szépen szóltunk hogy ne veszekedjenek már (főleg mert a csaj már segítségért kiabált) utánna még egyszer szépen szóltunk hogy necsapkodják már az ajtót mert fent a gyerek nem tud aludni. Nem értünk el vele semmit, majd mi is adtunk nekik.

A kisfiam akkor még felkelt hajnalban 3-4 között és mi is hangos életet éltünk csapkodtuk az ajtót a sarkunkra léptünk "véletlenül" kiestek dolgok a kezünkből. 3 napig bírták és a pasi feljött szólni mi közöltük hogy ez van ők este élnek mi hajnalban. Megigérte változtatnak, hát nem lett belőle semmi.

Következő lépés ajtócsapodás lentről mi kopogtunk fentről. Nem használt, ekkor vettük észre hogy alattuk is laknak hát lementünk oda és megkérdeztük hogy őket nem zavarják, de zavarták mert mint kiderült minden este 10 órakor még bútort is tologatnak.(közben a házban egy idős néni szintén szólt nekik hogy hangosak, mire az volt a válasz hogy ők így élnek szokjuk meg)

Kinyomtattunk egy papírt melyen íratlan szabályok voltak (a neten találtam)és az alattuk lakóval levitte a férjem és megkérték őket hogy az abban szereplőket próbálják már betartani ha nem is a felnőttek és az idősek miatt legalább a 3 gyerek miatt (mert alattuk 2 4-5 éves lakik)

Persze megpróbálnak, 2 nap után a pasi becsengetet és azt mondta hogy náluk az az ajtócsukás a normális és ha ők becsukják az ajtót még mi tegyük meg nekik azt a szívességet hogy nekopogjunk le mert olyan idegesítő.

Beszóltunk a közös képviselőnknek hogy csináljon valamit (küldenek nekik egy hivatalos levelet, hogy tartsák be az együttélés szabályait, ha ez sem használ akkor jegyző és büntetés). Ha ők most becsapják az ajtót mi nem koppogunk vissza, de megmondtam nekik hogy amennyire ők vannak tekintettel a mi gyerekeinkre mi is annyira leszünk az ővékre majd. Hozzá teszem fiatal párról van szó, és ezen a kijelentésemen igazán ledöbbentek.

Végülis a megoldás a szép szó, ha nem használ jöhet a többi.

Ezt nyomtattuk ki:

[link]

2009. máj. 18. 07:18
 29/36 anonim válasza:
100%

Szia!

Én nem panellakásban lakom hál istennek, valószínűleg bele is őrűlnék a folyamatos piszkálgatásba és odafigyelésbe( ahogy lassan te is és a többi válaszküldő):( A válaszomat csak azért küldöm mert úgy éreztem hogy meg szeretném veled osztani a gondolatomat. Én is szólnék nekik, úgy ahogy a többiek is ajánlották, de utána sürgősen elgondolkodnék rajta a helyedben, hogy mi lesz ha neked is lesz egy vagy két gyereked? Te hogy fogod ezt a másik oldalról kezelni illetve érzékelni? Szerintem ha teheted akkor inkább költözz kertesházba mire gyerekeid lesznek, ha nem akarod a szomszédok panaszait hallgatni.

2009. máj. 19. 15:08
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

ROSSZ NÁLAD A HANGSZIGETELÉS.

Szólj persze a szomszédnak(kedvesen!) de ez nem old meg mindent.

Én volt amikor egyedül oltam a gyerekekkel, este 1/2 9, -9-kor értem haza sokszor a munkából, reggel negyed hétkor indultam, csak olyankor tudtam főzni, takarítani mikor otthon voltam. Volt hogy leestek a fedők este 10-kor, fáradtan mit vársz?

Volt hogy vártak otthon a lány néptánc fellépős alsószoknyái ki kellett keményíteni reggelre megszárítani, nem tudtam mást tenni, csak kellet centrifugálnom éjjel. Mégse mehetek szabira, hogy mosok(nem is engedtek volna úgyse, kórházba is maga ment)

Mindenképpen szólj, ők lehet nem is hallanak hangokat, nem is gondolják, hogy zavarnak.

De neked is kellene a menyezetre hangszigetelést építeni, hallgass zenét, az elnyomja a zajokat, és ne nagyon figyelj rá, főleg ne idegeskedj, mert akkor sokkal erősebnek hallod. Próbálj velük összebarátkozni, furcsának tűnik, de kevésbé fognak zajongani, és téged nem fog úgy zavarni, ha nem egy dübögést hallasz, hanem mosolyogsz, hogy" Na, Marci megint elvette Orsika legóját:)

Különben reggel 6-kor felkelni normális, azt hogy nappal csend legyen nem el nem várhatod! De ha szólsz, biztos próbálnak majd figyelni. Csak kedvesen!Nyerd el a jóindulatukat akkor könnyebb nekik.

Ha zavar, neked kell tompítanod a zajt.

2009. máj. 19. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!