Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panellakás 2. em. lakom....

Panellakás 2. em. lakom. Felettünk 2gyermekes család. Nem elég, h. nagyon hangosak egész nap, ma reggel6kor kezdték az ugrálást,7kor centrifugázott az anyjuk. Igazam lenne ha felmennék szólni? Elviselhetetlen amit művelnek. Ti mittennétek a helyembe?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 18:36
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Én is tűröm már őket pár hónapja, de az a gáz, h egyre többet engednek meg maguknak. Persze megértem h 2 gyerekre nehéz úgy figyelni h ne hangoskodjanak, de azt nem érzem szükségesnek, h 7 órakor centrizzen az anyjuk, mert egész nap itthon van. Ha nem változik a helyzet, biztos h szólni fogok, kultúráltan. Ha idegesen mennék fel vagy kiabálnék, szerintem sem változtatnának a dolgokon. Én úgy vagyok vele, h vannak íratlan szabályok ( hasonlóan ahogy az előttem szóló írta), amit a békés együttlakás érdekében be kell tartani. Napközben zajonghat persze, nem tudok mit tenni ellene, de a késő este és a kora reggel ne arról szóljon h tőlük nem tudok el illetve visszaaludni. Köszi a válaszokat, ha intézkedtem az ügy érdekében, írok:) üdv: Lexy
2009. máj. 13. 21:45
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csengess be hozzájuk egy tál sütivel és ne ezzel kezdd a mondanivalót! Én nem panelban lakom, de van két gyermekem. Emeletes a házunk és a felső szintet használjuk. Alul van az irodám. - Hogy néha mit művelnek a csemetéim...??? Sokszor azt hiszem mindjárt összedől a ház. De mivel az én csemetéim és mést nem zavarunk vele, csak mosolygok rajta. Szerintem a gyerekeknek nem valami egészséges egy panelban csendben nyomorogni. Meg kell beszélni, hogy vigye le őket a játszótérre tombolni. Esetleg te magad is kereshetnél nekik programot :-) . A centrizés tényleg nem kell, hogy aktuális legyen kora reggel.
2009. máj. 15. 08:04
 13/36 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Látom, neked nincs gyereked...

Tudod, annak idején én sem gondoltam, hogy a kisgyerekek mennyire felbolydítják majd az életünket.

A férjemmel egy gyönyörű társasházban laktunk, ahol nagyon jól megvoltunk kettesben. Nem panel, hanem téglaház volt, mégis minden áthallatszott a szomszédból, még az alattam lakó beszédhangját is hallottuk!

Mi tudtunk alkalmazkodni a többi lakóhoz, akik zömmel idősebb emberek voltak, de mikor megszülettek a gyerekeink, kész rémálom lett az életünk.

Ha baba-korukban sírni kezdtek, összeszorult a gyomrom a szomszédok miatt : vajon kit zavarunk éppen?

Amikor járni kezdtek, akkor az örökös futkározásuk : nekem addig sose tűnt fel, hogy a kicsik állandóan szaladva közlekednek? 8-o

Vittem őket minden nap játszótérre és ugrálóházba, hogy kitombolhassák magukat, de nem lehetünk egész nap a játszótéren...

Igaz, a szomszédok sosem panaszkodtak, de én állandóan azon idegeskedtem, kit zavarunk már megint?!

Na, végül úgy döntöttem, hogy ELÉG! Elköltözünk egy olyan helyre, ahol nem kapok idegbajt és nem kell állandóan a gyerekekre szólnom!

Nagy szerencsével sikerült elcserélnem a lakást egy jó nagyra, ami régi építésű, jó vastag falakkal, egyetlen falszomszédunk sincs és az alattunk levő lakó külföldön él, évente csak pár hétre jön haza! :D

Itt kedvükre rohangálhattak a gyerekek, nem kellett örökké rájuk szólni, mások szellentéseit sem kell hallgatnunk! (Azóta már felnőttek a gyerekeim, kb. 10-12 éves korukra szoktak le a rohangászásról.)

Azért majd azt is megtapasztalod (ha lesznek gyerekeid), hogy teljesen általános a reggel 7 órai mosás...

A milliónyi tennivaló mellett szoros időbeosztásra van szükség, ha az ember mindent meg akar csinálni.

A gyerekek már reggel 6-kor "kukorékolnak", nem lehet lekötözni őket az ágyba, hiába szeretnél még alukálni...

Ha ebédet kell főznöd, akkor ahhoz már délelőtt be kell vásárolnod, megfőznöd.

Szóval, legyél egy csöppet megértőbb : használj füldugót!

Amúgy arra is gondolj, hogy ha esetleg elköltözik a 2gyerekes család, költözhet a helyükbe egy alkoholista, káromkodós, veszekedős, verekedős, botrányos család, hogy visszasírod majd a "nyugis" reggeli centrifugálós időket...

Arra is érdemes vigyázni, hogy ha egy bosszúálló típusú a feletted lakó, akkor rádupláznak majd a zajokra, sőt kaphatsz kutyagumi-csomagot a lábtörlődre, összekaristolhatják az autód, bejárati ajtód, stb.

(Sajnos, ilyenekről gyakran olvasni más fórumokon.)

Ha nem tudsz elköltözni egy tanyára vagy családi házba (ó, ne gondold, hogy családiházban nagyobb a nyugalom!), akkor próbálj te alkalmazkodni...

2009. máj. 15. 09:03
 14/36 anonim válasza:
77%
Szia! Én egyedül nevelem 5 éves kisfiamat, szintén panelban lakunk. "Sajnos" nagyon eleven még a csillárra is felmászna ha hagynám:(( Ezért nem is lehet őt sem lekötözni az ágyhoz, ha egyszer beindul ő is futkározik fel-alá a lakásban, mégsem jött még fel az alattunk lakó egyszer sem, valószínű neki is voltak,vannak gyerekei, unokái. De szerintem egyikünk sem volt különb gyerekkorában. És ezt soha ne felejtsük el... Persze amikor csak lehet lent vagyunk a játszótéren, ez nyáron oké, csak ha jön a rossz idő, akkor a bezártságtól minden gyerek "megzavarodik". De ezt majd te is megtapasztalod, ha lesz gyereked:) Ez a panel átka, megszoksz, vagy megszöksz...
2009. máj. 15. 11:45
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Panell 4-ik emelet, alattunk "békés " idős, nagyothalló házaspár, a tv még este 11-kor ordít, az öreglány reggel 6-tól este 11-ig nyomja a süketet, de olyan szinten, hogy néha nem azt hallod, hogy beszél, hanem érted amit mond. Ráadásul ő a ház hírmondója. Én jelenleg gyeden vagyok itthon a picivel, aki még nem dübörög de lassan már fog (8hónapos). Nem tudom mi vár ránk, de már szólt, hogy sokszor porszívózom, Igen, naponta egyszer, mert mászik a kicsi...muszáj. Ha valami zaj van nálunk, véletlenül eldől a kiskád a zuhanykabinban, már veri fölfelé a gázcsövet. Ha az erkélyére ráhullik az én muskátlimról egy virágszirom mert szél van, már oda koszolunk. A másodikon fiatalok laknak, néha buliznak, az öreglány veri a gázcsövet....szörnyű. Én jelenleg nem engedhetem meg magunknak a költözést, ráadásul szánkba van a suli, ovi, hatalmas játszótér, igazából nem is akarok menni. De néha nehezen viselem....beismerem mostanában én is vissza adom a zörgést, amikor a pici nem alszik. Ha már nagyon ideges vagyok direkt húzom a konyhaszéket a járólapon...tudom nem megoldás, de már beszéltünk az öreglánnyal többször...a szemünkben kedves, majd elolvad, persze mindent ért a panel viszi a hangot...este újra ordít a tv.
2009. máj. 15. 12:45
 16/36 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is két gyerekem van és többször jött az alsó szomszéd - kb. 22-23 éves - , hétvégén délelőtt 10-kor, hogy nem tud aludni.

Először elbeszélgettem vele, elmondtam neki, hogy napközben melyik szobát használjuk (3 szoba van) ajánlottam, hogy ha zavarja a mozgás mi lenne, ha a másikban aludna. Föl volt háborodva, hogy ne osszam be az életét. Akkor mondtam, hogy többet nem tudok tenni érte. Finoman emlékeztettem, hogy hozzájuk többször jött társaság hajnali 4-kor hangosan beszélgettek és szólt a zene. Erre azt mondta, hogy ja, hát néha feljönnek a haverjai. Ezek után jött még párszor, rendszerint délelőtt hétvégén - hétközben nincs gond mivel a gyerekek oviban vannak. Utolsó alkalommal már fenyegetődzött.

Nem jutottunk előbbre, mert ő úgy gondololja, hogy nekünk (4 embernek) kell alkalmazkodni az ő életviteléhez (1 ember). Valószinűleg éjszaka dolgozhat mert néha hallom hogy hajnali háromkor csapkodja az ajtókat. Szerintem neki is kell valami rugalmasságot mutatnia, mert a panel tulajdonságai adottak, az ott lakó emerek kell, hogy kompromisszumot kössenek, hogy úgy alakitsák az életmódjukat, hogy elviselhető legyen.

2009. máj. 15. 14:04
 17/36 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van sok mindenben, nem lehet lekötözni a gyerekeket. Nincs gondom a rohangálással, azt elviselem, de az én szobám felett van a gyerekszoba, abszolút nincs szőnyeg, és van hogy órákig valami hangosat dobálnak a padlóra, és már ez idegtépő. Legalább egy szőnyeget be lehetne szerezni, egy szavam nem lenne, de ezekre a zajokra szó szerint még ébren is fel lehet riadni. Ritkán vannak a szabadba, van hogy jó időben is egész nap itthon ülnek. Legalább húzna a lábukra egy mamuszt, vagy kicsit érezzem h próbálja elkerülni a hangoskodást, de szerintem őket abszolút hidegen hagyja h mennyire hangosak...
2009. máj. 15. 21:27
 18/36 anonim válasza:
65%
Ha nem értik a szitut.....1,Elkezded verni a fűtés csövet,ezt megszokták érteni.2,Hangfalat szorítasz a menyezetre és teljes kakaó....
2009. máj. 15. 22:04
 19/36 anonim ***** válasza:
85%

Sokadik válaszoló vagyok:D:

Amúgy vmelyik nap néztem a Szomszédok sorozatot,ahol a drága művészúrnak u.e volt a baja.Aztán verte a csövet.Aztán rájöttem h én is hallom,hogy verik,de nemtudom,hogy nekem e vagy sem.Mert ha mondjuk felettem verik,de a felső szomszédnak akkor azt itt is hallom vagy nem?Végülis vezethetiXD.Tényleg nem értem nekem miért,olyan halk vagyok,tényleg megsem szólalok egész nap,megy a tv,de halkan,annyi,h ha netezek akkor az ágyon szoktam és nyikorog,vagy leejtek vmit véletlenül,esetleg kisöpröm a lakást és már kongatnak.Most jöttem rá,hogy ezért van(18 év családi ház után),de tényleg meg sem lehet mozdulni?Jó elismerem amikor itt lakott bnőm volt,h becsapódott az ajtó,de nem éjfélkor vagy később sem hajnalban.Én már semmit sem értek,de am én is mindig félek,ehogy baj legyen,mert kellemetlen na:(

2009. máj. 15. 23:17
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Csak kapkodom a fejem. Én is panelban lakom, a 2. emeleten. Semmi zaj nem szűrődik ki sehonnan, ránk sem panaszkodott még senki, igaz kis gyerek nincs. Szerintem panel és panel között is van külömbség.
2009. máj. 16. 05:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!