Ti is voltatok már ugy vele hogy ösze pakoltatok és megfogadtátok hogy rend marad X ideig de másnapra minden ujra kaotikus lett?
Olvastam valahol, hogy akkor tudsz rendet tartani, ha "nem hagysz magad után bizonyitékokat", azaz minden ténykedésed után visszaállitod az eredeti állapotot: evés után elpakolni a kaját meg a használt edényeket, olvasás után helyretenni a könyvet, mosakodás után összetörölni a vizet, stb.
Ez igy egy-egy alkalommal max. 1-2 perc, de folyamatosan rend MARAD.
Igen, régen így voltam vele. Ebben nőttem fel, a szüleim hihetetlen rendetlenek.
Azóta változtattam. Van néhány rutin, amit minden nap megcsinálok, akkor is, ha netán bulizni voltam és már éjfél is elmúlt, mire hazaértem. Például lefekvéskor nem maradhat koszos edény a konyhában és ruha a szárítón kívül. Amikor megyek fürödni és vetkőzöm, ha látom, hogy összejött egy mosásnyi ruha, akkor beteszem a gépbe és beprogramozom, hogy reggelre mossa ki. Reggel persze kényszerítve vagyok, hogy kiteregessek, hiszen nem maradhat a ruha délutánig a gépben.
Amikor hazaérek, megnézem azokat a kritikus helyeket, ahol gyűlni szoktak a holmik: kanapé, étkezőasztal, előszobaszekrény teteje, konyhai hátsó pult, mosógép teteje, éjjeliszekrény, zongora, ha van rajtuk nem oda illő, azt elteszem. Nagyjából ennyivel tartani lehet a rendet, ha nem is pakolok el magam után mindig - nem is tudnék, mert általában párhuzamosan minimum három dolgot csinálok, és simán elfelejtem az egyiket, ha valami nem várt esemény közbejön. Ez tűnik a legidőtakarékosabb megoldásnak eddig.
Soha. Nem hagyok szanaszét semmit,és a családom sem. Amit előveszek,azt használat után azonnal visszarakom a helyére.
Így soha nincsen rendetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!