Miért kattog a radiátor? Tudok ellene tenni valamit?
Így jártam én is.
Két"vas" van a falra csavarozva,arra van akasztva a radiátor. Erre a lemezre kell(ene),hogy legyen rakva egy-egy körömnyi nagyságú műanyag,arra aksztva a radiátor,hogy ne a fém a fémmel érintkezzen,és a hőtáguláskor birjon picit mozdulni. Nálunk nem volt. Mivel nem árulnak külön,így NAGYON óvatosan csak 1~2 mm-t megemeltem a radiátort,és 3~4-be hajtott,kb.1x1 cm-s szig.szalag darabot raktam be,azóta csöndben van.
Na este megnéztem az összes radiátort. Mindegyiken van műanyag, viszont amelyik kattog, azon el van törve :(
Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt!
Nálam a szilikon spray-val (fém+fém érintkezési pontok) történő befújás + kőzetgyapotos csőhéj megoldotta a problémát. :))
A szilikontól csúszni fog a két felület, a szigetelés pedig tompítja a zajt+lassítja a cső lehűlésének az idejét ezáltal a hőtágulás is lelassul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!