Gázfűtésre kibélelt (saválló) kéményből ki lehet-e szedni valahogy ezt a bélést?
Figyelt kérdés
Azért kellene kivenni,mert eddig konvektorokkal fűtöttem,de mostmár egy más rendszerű gázkazánnal fogok,és arra gondoltam,hogy ebbe a kéménybe meg bekötnék egy fatüzeléses kandallót.Azért is,hogy legyen alternatív fűtésem,meg azért is,hogy esetleg csökkentsem majd a gázszámlámat,ha jónak látom.Meg a látvány kedvéért is.De ez a bélelés nagyon-nagyon leszűkítette a keresztmetszetet,ebbe így nem lehet ezt bekötni.Szóval ki lehet-e(szabad-e)venni ezt a bélelést?2011. nov. 22. 13:50
1/4 anonim válasza:
mekkora a keresztmetszete? mer nálunk is ilyenre van bekötve a kandalló. És nagyon jó huzat van rajta.
2/4 anonim válasza:
Általában -egyszerű módon- nem eltávolítható, de a gázos kéménybe egyébként sem köthetsz bele másfajta-hagyományos tüzelésű- kandallót! Csak külön kéményt használhatsz!
3/4 anonim válasza:
Utolsó! Szerintem a kérdező úgy érette, hogy ezt a kéményt csak a kandallóval használná, nem gázzal és kandallóval együtt. Ha jól értettem... De ha nem, akkor majd jön és kijavít.
Kérdező! Pár hete is volt itt egy nagyon hasonló kérdés. Az az illető is szintén a bélelést akarta mindenáron kivetetni. Esetleg keress rá és írj neki privátot, hogy mit sikerült intéznie az ügyben!
4/4 anonim válasza:
Anno amikor nálunk csinálták valami ősi módszerrel,én láttam.
Valami olyasmit nyomtak bele,mint a PUR-hab..aztán magas hűmérsékletű ventillátoros hőlégfúvó-szerűvel nyomatták. Ez állítólag igen jól rátapad a csőre...szerintem macerás lesz leszedni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!