Hogyan tehetném otthonosabbá?
Én azt tapasztaltam, hogy a növényektől azonnal otthonosabb lesz a hangulat! Már akár egyetlen szobanövény is sokat dob a latba. :) Illetve, szerintem jó ötlet ha vesztek néhány színes kiegészítőt, pl. párnákat, plédeket, illatos gyertyákat, vagy képeket a falra. :)
Sok sikert! :)
14.31-es vagyok. :) Ismerős a helyzet, csak nálunk meg nem jön be elég napfény, mert eltakarja a szemben lévő lépcsőház. Egyetlen növényünk élte csak túl. :D
Viszont vettünk néhány műnövényt, amik elég élethűek és jól mutatnak. Fonott tartóba tettük őket. Az egyik egy magas "bambusz", a sarokban, a másik pedig "napraforgók", ilyen kis narancsssárga végő "füvekkel". A bambuszra eddig sokan hitték, hogy valódi. Kínai üzletben vettük őket, egész olcsóak voltak, szerintem nézzetek körül, hátha találtok valamit, ami jól mutat! :)
(Egyébként szerencsések vagytok, hogy ennyi kütyütök meg játékotok van, irigyellek benneteket! Én is imádom őket, de egyelőre leragadtam a PS2-nél... remélem összegyűlik majd egy újabb konzolra! :D Jó gyűjtögetést nektek! :))
eeej, én inkább örülnék, hogy besüt a nap...
nálam csak a hálóban van olyan mennyiségű fény, h gazakat tegyek bele. van is elég sok :)
a nappaliban meg 2 tengerimalac adja az életteli hangulatot :)
vegyél színes díszpárnákat; ha már szeretsz sötétíteni, akkor valami vidám mintájú függönyt; sok kis lámpa, bele különböző színű izzók; vagy ami nekem nagyon bejön:
karácsonyfa-égő felakasztva valahova. este nem is kapcsolok villanyt, a gépezéshez felesleges, viszont pont annyi fényt kapok, h ne essek orra, és jó hangulat legyen. :)
netán képek a falra, ha a tulaj engedi, h felakaszd.
Zamiocucas megél, nekem az előszobában van, aminek nincs ablaka, és elég neki a beszűrődő fény.
Egy akvárium is nagyon feldobja a szobát, tele lehet rakni vízinövényekkel, és este pl. csak annak a világítását bekapcsolni, hangulatos.
A gépeket tároljátok minél kisebb helyen, ha szekrénybe nem fér, akkor pl. egy nagy polcon, és tegyetek elé függönyt vagy valamit. Én sok dolgot úgy rejtettem el, hogy előrébb húztam a kanapét, és bepakoltam mögé. Macerás kiszedni, úgyhogy csak olyasmiket érdemes így tárolni, amit ritkán használtok.
Rengeteg holmit el lehet rejteni szokatlan helyekre: ágyneműtartóba, konyhaszekrény felső polcaira, stb. Menj körbe úgy a lakáson, hogy figyeled, hol van olyan szekrény, amit nem szoktál nyitogatni. Én egyszer mentem végig így, és olyanokat találtam, hogy pl. a konyhaszekrény nagy részét elfoglalják a műanyag dobozok. Megoldás: vettem egyforma, egymásba rakható négyszögletes dobozokat három méretben (250, 500, 1000 ml), ezek egymásba rakva egy doboznyi helyet foglalnak csak el. A mosogató alatti szekrényben is csak szatyrok voltak begyűrve, de mondjuk oda nem jó ötlet elektronikus cuccokat tenni :D. Az előszobában van ilyen magas szekrény (az ajtó fölött), abban is csak lomok voltak. Keress ilyen helyeket, és ott el tudsz rejteni egy csomó holmit, és ha nem állnak halomban a kütyük, akkor máris élhetőbb a lakás. (mi amikor beköltöztünk, kb. a nagyszoba negyedét elfoglalta egy nagy kupac hülyeség, de ezekre a helyekre teljesen befértek - na jó, egy polcot vettünk, de 4 ezer volt csak és majdnem két méter magas, szóval annyit megért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!