Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tanyán lehet lakni hivatalosan...

Tanyán lehet lakni hivatalosan, vagy az csak "üdülőnek", vagy hétvégi háznak minősül?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi minősül tanyának, a nagy telek egy x méret fölött?
2011. nov. 18. 21:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A "tanyás" vagyok.Szóval a fűnyírást azt nem kézzel végezzük,hanem egy szezonban egyszer traktor nyírja le,6 ezer forintért.Elég egyszer bőven,nem locsoljuk,tarackos az egész(a tarackot direktbe telepítettem,nem sok volt belőle,de mivel ez a fajta gaz szárazságtűrő és zöld,illetve nem nő felfelé szinte semmit,vagyis nem kell nyírni,csak évente egyszer,ez tűnt a legjobb megoldásnak,szó szerint telepíteni,persze amíg besűrűsödött és kinőtte a többi gazt,addig több odafigyelést,nyírást igényelt,de mára,2 év alatt tökéletes) Szóval fűnyírás gond ezzel megoldva.

Gázzal és fával fűtünk,de azt hiszem,hogy fát vágni nem csak tanyán kell,hanem faluban is,ha fával fűt valaki,szóval ezzel sincs több munka,mint máshol.Állatot nem tartunk,azzal csak a baj lenne,illetve időnk és energiánk se lenne rá.

Eléggé költséghatékony a hidrofor is,fele annyiba se kerül,mint a víz és csatornadíj volt faluban együtt.Így nem kell vödrözni a vizet,mint ahogy azt sokan gondolják.

Sajnos eléggé nagy az előítélet a tanyán lakókkal szemben,erre készülj,ha tanyát szeretnél,nálunk a rokonság részéről is meg van ez a mai napig.

Itt sokkal kényelmesebben élünk,mint falun,hitellel a nyakunkban,ahol még mosógépet se tudtam venni,annyira nem volt pénzem.

Tanyáról max az eljárás lehet nehéz,ha messze van a busz vagy a köves út,szerintem jobb,ha olyan helyen vesztek házat,ahol mindkettő megközelíthető.

Sok sikert hozzá és tényleg nem rosszabb,mint faluban,persze,ha a ház maga is megfelelő komfort fokozatú.

De a kerttel,ha ügyes vagy,fele annyi bajod nincs szerintem.(kis kertben pl.kénytelen vagy füvet nyírni,vagy kertet ásni,ha vetni akarsz,a traktor nem fér el,itt csak a bokrok tövénél kell nyírnom)

2011. nov. 25. 18:57
 12/12 anonim válasza:
Most olvastam az új földtörvényben a tanya fogalmát: "25. tanya: a település külterületén fekvő, legfeljebb 1 hektár nagyságú olyan földrészlet, amelyhez a föld mellett növénytermesztés és állattenyésztés, továbbá az ezekkel kapcsolatos termékfeldolgozás és terméktárolás céljára létesített lakó- és gazdasági épület, illetve ilyen épületcsoport is tartozik, vagy az olyan földrészlet, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanyaként szerepel;"
2014. aug. 26. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!