Feltehetem a szélkakast a tetőre? Ugye nem kell hozzá semmilyen engedély? Nektek van a tetőn?
Lehet, hogy buta kérdés, csak szeretnék megbizonyosodni róla, hogy felszerelhetem e az ajándékba kapott szélkakast a tetőnkre mindenféle engedély, vagy bejelentés nélkül. (73 cm magas)
Egyébként, villámbecsapás szempontjából nem lesz veszélyeztetettebb a ház, ha felkerül rá ez a kiálló öntöttvas dísz?
szerintem ahhoz nem kell engedély, de óvatosan, ott a tetőn.. nem leesni.. és biztonságosan legyen rögzítve, a kakas se essen le.
Villámhárító biztos van a tetőn, és gondolom magasabb.
Nincs még villámhárítónk... nemrég építkeztünk. Ezért is kérdem. Nem akarom, hogy az első adandó alkalommal leégjen a tetőnk, ha jön egy vihar, mert feltettünk egy hülye szélkakas.
Még azon gondolkoztam, hogy lehet a kerítésra rakom, pont a ház megóvása céljából. :/ tanácstalan vagyok.
Én sem hallottam még, hogy az eng. tervbe villámhárítót írnánk. Ez engedély terv, nem kiviteli terv.Ez a villamos tervező dolga lenne, de hát az ritkán ir műleirást eng. tervhez, főleg nem CSH.hoz.
Persze lehet nálatok más a követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!