Hogyan állapítod meg egy féléves gyöngytyúkról, melyik a kakas, melyik a tojó?
1. Ha egymás mellé teszed őket, a tojó mindig kisebb a kakasnál
2. A kakasnak mindig nagyobb a taraja, mint a tojónak
3. A kakasnak mindig nagyobb a farka-tolla, mint a tojónak
4. A kakas kukorékol, a tojó nem
5. A kakas nem kárál, a tojó igen
Még valamit?
:))
Nem vicc, a fél éves gyöngytyúkok a laikusnak teljesen egyformák. Tavasszal kaptam egy párat, a tojó kb. 100 tojást tojott, de nem kotlott meg. Idegen tyúkkal - kotlóssal - 20-ból 13 felnőtt és szeretném a tojókat meghagyni, de még ilyen fiatalon én nem tudom őket megkülönböztetni. Az ,,öreg" kakasnak valamivel nagyobb a ,,sisakja" és valamivel nagyobb ő maga is, mint a párja.
De a fiatalokon én nem látok különbséget, azért kértem segítséget. Pedig már megenném a gyöngytyúk(kakas)húslevest!
Fél évesen még csak "jércék", szerintem max. a taréja (=sisak) esetleg a farktoll mutathatja, ha kakas lesz belőle.
Az nem tiszta előttem, hogy ezek a 6 hónaposak tojták a 100 tojást, vagy az öregek. A 6 hónaposaktól tojást sem várnék, csak később.
Esetleg nézd meg a lábukon a sarkantyúját. Ott hátul, a lábujjak vonalában, ami van "tüsök" = sarkantyú. A kakasnak az is nagyobb, mint a tyúknak.
1. Ha egymás mellé teszed őket, a tojó mindig kisebb a kakasnál
2. A kakasnak mindig nagyobb a taraja, mint a tojónak
3. A kakasnak mindig nagyobb a farka-tolla, mint a tojónak
4. A kakas kukorékol, a tojó nem
5. A kakas nem kárál, a tojó igen
Hát igen, ilyen válaszra (is) számítottam, de azért ezt is köszönöm.
1. Egyetértek.
2. A tyúknál igen, a gyöngytyúknak viszont nincs taraja, a kakasnak is valami más van a fején, én sisaknak neveztem, de csak mint laikus.
3. A gyöngytyúkokra nézve ez szemenszedett hazugság, sőt rágalom!
4. Ha nekem te be tudsz szerezni kukorékoló gyöngytyúk(kakast), arannyal fizetem grammját.
5. A gyöngytyúk akkor sem kárál, ha te úgy gondolod. Ez is egy rágalom.
Kérlek, ha lehet, engem kímélj!
,,Fél évesen még csak "jércék", szerintem max. a taréja (=sisak) esetleg a farktoll mutathatja, ha kakas lesz belőle. "
Teljesen igazad van, egy párat kaptam korán tavasszal az idén. Az az egy tyúk tojott legalább 100, de inkább 120 tojást, abból keltettem ki idegen normál tyúkkal 20/13-at.Írhatok e-mailt? Előre is köszönöm.
Jézusom!
Te gyöngytyúkot kérdeztél, én a török-kakasra és török-tyúkra gondoltam!
Ezer bocsánat, teljesen igazad van! :)))
No gyöngytyúkban még ennyire sem vagyok otthon!
,,Jézusom!"
Én meg már majdnem sértegettelek. Bocsika!
Jézusom!
Megbocsájtod nekem, hogy volt tanyasi és 59 éves létemre sem tudom, milyen az a török tyúk?
Jézusom!
Pár évvel "kicsit" több vagyok. Szóval a török-kakas, és török-tyúk, az olyan mint a normál kakas és tyúk, csak miniben, és kizárólag sötét színekben (fekete, sötétkék) színekben van (legalábbis én még más színekben nem láttam). Egyébként gyönyörűek, takarosak, alig nagyobbak, mint egy jól megtermett galamb. Biztosan láttál már olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!