Milyen következménye van annak, ha a kakas nagyon nagyméretű a fajtája miatt, és törpetyúkok között él?
Köszönöm megnyugtató válaszodat. Mert nekem nagyon fontos a kis jószágok közérzete.
Kora tavasszal vettük a tyúkocskákat, hárman vannak, három törpetyúk,nagyon aranyosak. Volt egy óriási is, és óriási kakas, amit tyúkként vettünk, elpusztultak, hozzá nem értésem miatt. Kettejük utóda az óriás kiskakas, már kétszer akkora mint a chochin, aki alá 2 tojást tettünk a nyáron, amikor kotlott. A másik csibét megölte a kiskutya.
Azt hiszem, hogy megoldódott aggodalmam, mert az óriási kiskakas, apjától örökölt gyönyörű faroktollakkal, és már úgy topogja odébb a tyúkocskákat, mint apja tette, és hívja őket enni, de különös módon néha tyúkként kotkodácsol. Reménykedem, hogy kappan. Ha mégis kakas, akkor, úgy tervezem, hogy állatorvossal ivartalaníttatom.
Láttam kakastól összetaposott tyúkocskát.
A mi óriáskakasunk elől a selyemtyúk szinte sikoltozva menekült, és elbújt, mert a búbolás után jó ideig nem tudott felállni.
Állaltorvossal kívántam ivartalanítani, de sajnos belehalt a műtétbe.
Most a törpe tyúkokhoz törpe kakasunk van, és béke van a tyúkudvarban. Nagyjából. Mert a baromfi eléggé veszekedős állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!