Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a leggazdaságtalanabb...

Melyik a leggazdaságtalanabb fűtési módszer?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hösugárzó, mert nagyon sok áramot fogyaszt.
2009. ápr. 29. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

ma, jelenleg Magyaroszrágon a távfűtés.

De nem az elv miatt, hanem azért ahogy megcsinálták és amilyen állapotban van. Egyébként egy kifejezetten gazdaságos dolog lenne.

2009. ápr. 29. 09:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Távfűtés.Ha lehetne szabályozni mikor milyen legyen a hőmérséklet,akkor lenne jó.Így dög meleg van télen,melegebb napokon meg meglehet fagyni a lakásban.
2009. ápr. 29. 13:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem az eddigi életem során a gázkonvektor volt a leggazdaságtalanabb, igaz, a fentieket nem próbáltam.
2009. ápr. 29. 14:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
a leggazdaságtalanabb amikor nincs vagy rosszul van szigetelve a ház!
2009. ápr. 29. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyetertek az utolsoval, mi elkepesztoen sokat fizetunk megis nagyon hideg van.
2009. ápr. 29. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok. A hősugárzót tapasztalatból írtam, nagyon tekeri a villanyórát. De volt már távfűtés is ,amikor panelban laktunk.Jelenleg gázkonvektorral fűtünk, és én speciel meg vagyok vele elégedve. Egy 56nm-es családi ház fűtése évi kb. 130000 ft ból kijön,azaz kb. 12000 ft átalányt fizetünk. Le lehet csavarni, ha jobb idő van,ill. le is lehet kapcsolni.Én nem nevezném gazdaságtalannak. Ja ,és még kényelmes is, nem kell begyújtani, hamuzni stb. / Mert volt már kályhánk is/
2009. ápr. 30. 17:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Ma nem csak Magyarországon, hanem az egész világon az elektromos árammal való fűtés a leggazdaságtalanabb. Ha forintba (vagy akár dolárba, jenbe, euróba, bármibe) átszámoljuk az egységnyi fűtőértéket, kiugró eredményt kapunk.

A távfűtés sem túl gazdaságos, hogy diplomatikusan fogalmazzunk, de az elektromos árammal működő különböző eszközözknek (különböző hősugárzók, villanyradiátor, olajradiátor stb) a közelébe sem ér!

2009. máj. 4. 10:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy jól szigetelt házat mindegy mivel fűtesz, jóval olcsóbban jössz ki minden esetben.
2009. máj. 4. 13:41
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ma nem csak Magyarországon, hanem az egész világon az elektromos árammal való fűtés a leggazdaságtalanabb. Ha forintba (vagy akár dolárba, jenbe, euróba, bármibe) átszámoljuk az egységnyi fűtőértéket, kiugró eredményt kapunk."

ne keverd a gizikét a gőzekével. nem attól gazdaságtalan valami, hogy mennyibe kerül (még talán a közgazászoknak sem), hanem, hogy a kifizetett hőmennyiségből mennyi hasznosul.

egyébként pl. a franciák úgy telenyomták magukat atomerőművekkel, hogy náluk messze nem a villanyfűtés a legdrágább...

2009. máj. 4. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!