Milyen lakásbiztosításotok van?
Most kötöm életem első lakásbiztosítását és fogalmam sincs, hogy milyen dolgokat kéne figyelembe vennem. Ti melyik biztosítónál vagytok? És hogy vált be? Segítenétek?
Családi házról van szó, kb 8m ft-ot érhet. (mondjuk mi többért vettük)
Köszönöm előre is.

Az egyik lakásunkban, ami családi ház, semmilyen. A biztosítók kalkulátora szerint 24-25M-t érhet. Ez kb reális is. De szerencsére nincs közvetlen falszomszéd, aki kárt okozhatna.
A másik lakásunk, lakótelepi panel. Ott a közös költségben benne van a biztosítás is, amit kötelező fizetni. Tehát nem mi választhattuk meg, hogy kérjük-e vagy nem és hogy melyik biztosítótól kérjük.
A biztosító a lakást 9M-ra értékelte, de én örülnék ha 6M-ért el tudnám adni.
Azóta kétszer leáztattak már a fölöttem lakók. Akkor rendesen fizetett a biztosító kárfelmérés után. Egyébként ez Generalis ha jól emlékszem.

nekünk öreg házunk van /nagyanyánk kora/
csak ablakot cseréltünk
még a régi cuccok vannak bent mint-- villanyvezeték fürdő konyha--
negyed évre 6500ft generali-házörző-ideál
ezen felül lehet még plusz dolgokat kérni de a főbb dolgokat biztosítja ez is.
szerintem azt figyeld mennyire van a ház felújítva ilyesmi mert ugye spanyol csempe nem 2000nm2 milyenek a bútoraid ha eláznak betörnek elégnek ellopják.
esetleg kisebb csomaggal kezdesz és ha szépülsz stb akkor emeled a csomag árát.
eddig nekem tört el a lábam meg vízcső a fürdőben és fizettek mint a katonatiszt.többet is mint vártam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!