Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan szuperálta meg a gázórát?

Hogyan szuperálta meg a gázórát?

Figyelt kérdés
A múltkor nem volt gáz a családi házamban és a szolgáltató közölte, nincs meghibásodás a környéken. A szomszédom erre megszuperálta a gázórát egy fekete "műanyag gomb" rángatásával. Most nem tudom elérni, a hiba ugyanaz, a szolgáltató nem reagál. Hogyan és mit tegyek? Mi az a fekete kütyü a gázórán és tényleg az a hunyó?? Előre is köszönöm! UI: Nem vagyok hülye, csak nem értek hozzá...
2011. szept. 26. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem a gázóra előtt lévő reduktor old le folyamatosan. Annak van egy gombja amit be kell nyomni, vagy ki kell húzni (típustól függően). Ha nem működik jól, akkor az ember nyomogathatja, húzogathatja amíg végre bekattan. Ekkor lesz gáz, de ha megint leold megint nincs.

Nálunk is ez volt a probléma sokáig. Aztán beszóltunk telefonon a szolgáltatóhoz (e-on) és rögtön ki is jöttek, lecserélték egy újra teljesen ingyen. Azóta nincs gond.

2011. szept. 26. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Mármint ez kérdés akart lenni: Nem a gázóra előtt lévő reduktor old le folyamatosan?
2011. szept. 26. 21:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Remélem, a reduktor. Most már azt is tudom, mi a neve :)Köszönöm a választ! A szolgáltató két hónapja cserélte, telefonon és személyesen is jeleztem, hogy nem stimmel valami, de ő szerintük - persze látatlanban - hibátlan a cucc :(
2011. szept. 26. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne csesztesd,mert a szolgáltató erre ráfoghatja,hogy megmanipuláltad a gázóráját,és ebből egy zsíros kis összeg kerekedhet,amit rádvarrhatnak büntetésképp,még úgy is,hogy te jóhiszemüen buzeráltad...aztán ügyvéd legyen a talpán az,aki megvéd és bizonyítja a jóhiszeműséget...
2011. szept. 26. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Sok mindent nem lehet buzerálni rajta, egy gomb szokott lenni csak rajta. Ne meg semmi köze az órához.

De azért jó lenne vele valamit csinálni. Nálunk amikor rossz volt, pont télen két hétre elutaztunk. A reduktor eloldott, a gázkazán leállt. Mire hazaértünk, egyik este kerek 0 fok volt a lakásban. A vízvezetékek szétfagytak, több százezres kárunk keletkezett. Szerencsére a radiátorok és fűtéscsövek még pont megúszták, mert a szivattyú cirkuláltatta bennük a vizet, így még pont nem tudott befagyni. Este beindítottuk a fűtést, éjfél körül már "kellemes" 7-8°C-ban aludtunk.

Persze kiiktatni, kitámasztani sem ajánlatos a reduktort, mert ha jön a hálózatban egy véletlen nyomásemelkedés és gázzal fűtesz, leég a házad.

2011. szept. 26. 22:02
 6/6 anonim válasza:

Nekem ez a válasz segített 10 év távlatából.

A maszek szerelő tavaly valamit babrált az óránál a gombbal, és azután tudott csak begyűjtani.

A téli időszak végével elzártam a gázcsapot mindenhol (a fővezetéknél is), majd amikor beakartam gyújtani nem tudtam mindaddig, amíg ki nem húztam azt a fekete pöcköt 1 pillanatra, ami 1 rövid szisszenés után visszapattant a helyére.

Ezután már hallható volt a nyílt égésteres készüléknél, hogy "érkezik a gáz" amikor beakartam gyújtani!

2021. okt. 15. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!