Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a takarékosabb az...

Adri baba kérdése:

Melyik a takarékosabb az átfolyós vízmelegító (gáz) Vagy a gáz bolyler? Az átfolyós nálunk rettenetesen tekeri a gázórát!

Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez a készüléktől is függ. Nálunk egy kb. 15 éves őrlángos FÉG átfolyós volt, ketten fürödtünk róla, nyári hónapban 19 m3 volt a fogyasztása. Augusztusban lecseréltül szikragyújtásos, AEG, szintén átfolyósra a fogyasztás visszaesett 6 m3-re, ugyanolyan fürdési és vízhasználati szokások mellett. A régi FÉG-el kínszenvedés volt a fürdés, nem lehetett beállítani a vízhőfokot, vagy forró volt, ha engedtél hozzá hideget leállt, szóval nagyon kényelmetlen volt. Az AEG-gel nagyon pontosan be lehet állítani a vízhőfokot úgy, hogy ne is kelljen mellé hideget keverni. Addig és akkor jön a meleg víz, amíg kell, ellentétben a bojlerrel, ami ha sokan fürdenek kifogy, plusz egész nap visszamelegíti a bojlernyi vizet, ha kell, ha nem.

Én nagyon meg vagyok elégedve az újfajta átfolyóssal, nem cserélném bojlerre.

26/N

2011. jan. 19. 16:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt honnan sikerült megállapítani hogy csak a vízmelegítő mennyit fogyaszt?
2011. jan. 19. 17:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy azon kívül nincs jelentős gázfogyasztó. A főzés szerintem max. 1-2 m3 egy hónapban. De a két vízmelegítő közötti fogyasztási arányokat nem változtatja - tehát ha mondjuk 2 m3 megy el főzésre, akkor FÉG 17 m3 - AEG 4 m3/hó. Itt a hangsúly azon van, hogy azonos mértékű használat mellett milyen irdatlan különbségekkel tud dolgozni két készülék.
2011. jan. 19. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!