Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vizsgáltassam be a gázórát?

Vizsgáltassam be a gázórát?

Figyelt kérdés
egy kis konyha fürdőszoba szobából áll a lakás azaz garzon lakás. max 25 nmes lehet. a konyhában ill. a szobában van a konvektor. mind2 helyen max 2-3 om megy a konvektor, és igy a havi gázszámla 40.000 ft lett. szerintetek ez lehetséges egy garzon lakásra? vagy esetleg nézetessem meg az órát?
2011. febr. 4. 17:33
 1/3 anonim válasza:

Hát kicsit sok a számla, de nem az összeg a lényeg, hanem a fogyasztott gáz mennyisége.

A gázórát bevizsgáltatni kicsit drága mulatság, ha nincs semmi baja, akkor fizetni kell érte, ráadásul addig gázszolgáltatás sem lesz nálad.

Én a helyedben először a konvektorokat nézetném meg. (mikor voltak kipucolva, beállítva, mennyire régiek?)

A konvektor nem épp a legjobb hatásfokú fűtőeszköz. Persze számít h mennyire szigetel az ablak, milyen a tájolás, hány oldalról nyitott a lakás. Nem elképzelhetetlen ekkora számla, ha minden összejátszik.

Egy ilyen kis lakásban a villanyfűtés (fűtőfilm,infra) szerintem sokkal jobb választás lenne, kb a gáz fele.

2011. febr. 4. 18:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha mindkét helyen egész nap megy a 2-3 fokozaton, és a nyílás-zárók még a régiek, akkor bizony meglehet. Ha pl. felfűtöm reggel a szobámat a 16 fokról 20 - 21 fokra, és mondjuk elmegyek itthonról, visszaveszem őrlángra, kb. egy óra múlva már ismét csak 16 fok van, mert a régi nyílás-zárók kiengedik a meleget. Ezért, ha nem vagyok itthon, csak az őrláng megy, mert a meleg akkor is "szökik", és a konvektor minek fűtsön rá, ha úgysem vagyok itthon.

Ha délelőtt a konyhában vagyok, a szobában akkor sem fűtök, éppen ezért, és fordítva. És persze éjszakára is visszaveszem az őrlángra. Ezzel a módszerrel a garzont havi 16-18 ezerből megúszom.

2011. febr. 4. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Rakj a gázórára kis papírt ceruzát,és egy héten keresztül minden nap ugyanabban az időben írd fel az óraállást.(a színes négyzetben lévőket is).

Azután nekiülsz,összeadogatod,kivonod szorzod ..stb.

Én most úgy számolom,hogy ha nem kapsz gázártámogatást,napi 10 m3-re jön ki a fogyasztásod.

Én egy parapetes kombikazánnal a múlt heti nagy hidegben( a fürdés-melegvízzel együtt) volt,hogy 14~16 m3-t használtam naponta,94 m2-s szigeteletlen,nagy/régi ablakos magánházra.

2011. febr. 5. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!