Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » "Háziasszonyok" egy-két...

"Háziasszonyok" egy-két tanács? Bőv. Lent!

Figyelt kérdés

Most költöztem önálló albérletbe.Eddig sose kellett se takarítanom,se mosnom,ezért bajban vagyok.

Hülye kérdés lehet,de hogy kell alaposan takarítani? Hiába suvickolom ki az egész lakást,mindig koszosnak érzem.Valaki leírná nekem rendesen,és azt is,hogy milyen tisztítószerekkel?

A másik bajom a mosás. Nem tudom,jól csinálom-e.

A törölközőket,bugyikat,zoknikat 60 fokon mosom,viszont szomorúan látom,hogy a szép fehérneműim színei kopnak.

A nadrágokat 40 fokon,de amelyiknek 30 fok van a belsejébe írva,azt moshatom 40-en?Mitől függ,hogy összemegy-e teljesen?Én csak kicsit akarom,hogy összemenjen,hogy feszüljön,ne úgy,hogy a bokám villanjon ki belőle.

A felsőket,melltartókat 30 fokon mosom.

A csíkos felsőkkel mi a helyzet ?? Főleg a fekete-fehér,nem fogja meg egymást? Ezeket még csak öblítettem meleg vízbe,aztán a mosógépbe kicentrifugáztam.Viszont még így is összement az egyik felsőm,amit nem értek..

2011. szept. 24. 09:21
 1/2 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy buta kérdések,de valahol el kell kezdeni:)
2011. szept. 24. 09:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Na, takarítás: először csinálj egy nagytakarítást. Moss le mindent, ablakok, ajtók szekrények kívül-belül, törölgesd le a képkereteket, meg úgy általában mindent, amit látsz. Erre érdemes rászánni egy hétvégét. Ha egyszer alaposan kitakarítottál, akkor már utána csak a fenntartó takarítás kell, hetente port törölni, felporszívózni, felmosni. Porszívózni lehet gyakrabban is, felmosni, pláne ha egyedül élsz, nem érdemes.

Mosás: a legtöbb fehérneműt nem szabad 60 fokon mosni, sőt elvileg a gépbe sem szabadna betenni. Nyugodtan mosd őket a többi ruha között 40 fokon, ha nincs fertőzésed akkor bőven elég az. Magas hőfokon akkor kell mosni a fehérneműt ha mondjuk hüvelygombád van.

A törölközőknek általában nem árt a 60 fok de legtöbbször amúgy nekik is felesleges.

A nadrágokat és a felsőket nyugodtan mosd együtt. Amibe 30 fokot írnak, azt 30 fokon, amibe 40-et azt 40 fokon. Ha 40 fokon ,mosol egy 30 fokon mosható nadrágot, nem feltétlen megy össze, viszont jó eséllyel ki fog fakulni, és ha nincs szerencséd összefogja a többi ruhád.

A csíkos felsőnél nézd meg, hogy engedi-e a színét (mosóporral meleg vízben mosd ki, figyeld hogy elszíneződik-e a víz). Ha nem, akkor mosd a fehérekkel. Ja igen, a fehéreket érdemes külön mosni fehérítős mosóporral.

Nagyjából ennyi. Tanuld meg a textilkreszt, vagy legalábbis szerezz be hozzá egy magyarázatot. Vannak olyan ruhák, amiket nem szabad centrizni, ezt jelölik a címkéjén. Valószínűleg egy ilyen ruhát tettél be a centrifugába, azért ment össze.

2011. szept. 24. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!