Ilyenkor melyik postára menjek?
még 3napja fel lett adva egy csomagom,mármint nekem címezve és még nem ért ide,tömbházban lakunk,értesítőt nem hagyott,tegnap nem voltam ithon,valószínűleg pont akkor hozta.
4db posta van a környékünkön ilyenkor melyikbe kell menjek?
még azt se lehet írni hogy a legközelebbibe mert 3szinte méterre pontosan egyforma távolságra van tőlünk :S
Csak akkor hagynak értesítőt, ha ajánlott a küldemény illetve csomag esetén. Én is panelban lakom, és egyszer előfordult, hogy egy ajálott levelet nem kaptam meg, amiben küldtek egy terméket, és csak simán ajánlva volt feladva. Felhívtam telefonon a barátnőmet aki küldte a levelet, elküldte sms-ben az ajálott szelvény számát é elmentem a központi(nagy) postára, az ajánlott szám alapján visszakeresték, és azt mondták , hogya postás kivitte a levelet, x napon kézbesítve lett. Mivel állítólag a postás szerint senki nem tartózkodott otthon, ezért csak simán bedobta a postaládába, mert senkivel nem volt alírva a papír, amit szoktak ajánlott levél küldemény esetében, de mint utólag kiderült modosítottak a szabályzaton és ha csak simán ajánlott küldeményként van feladva egy levél, és nincs otthon senki, a postás nem köteles értesítőt írni, hanem csak úgy bedobhatja a postaládába.
Nos az ominózus napon én otthon tartózkodtam, amikor állítólag kézbesítve lett. Elég érdekes, hogy nem láttam a postást, a postaládába se volt semmi. Szóval a drága postásunk vagy elhagyta a levelet vagy lenyúlta, mert termék volt benne. Bélelt borítékban küldték. Bementem a nagypostára és benyújtottam a keresési kérelmet. Azt mondták 1 hónapon belül küldneek egy értesítő levelet, hogy mire jártak. Eltelt 2 hónap semmi. Bementem megint jajj elnézézst, de nem írták meg, na rohadjatok meg gondoltam magamban. Megírták, de már úgy, hogy én ott voltam. Nem lett eredménye a keresési klérlemenek, a postás váltig álította ő kézbesítette. Akkor benyújtottam a kártérítést a Budapesti központi postának. 2 hónapon belül küldtek egy levelet, hogy a kártérítési kérelmemet elutasították, nem térítik meg a kárt, mert az ajánlott küldeményem sikeresen kézbesítve lett. De fellebezhetek a bíróságon a határozat ellen. Ezen a tortúrán, amin végimentem nem kívánom senkinek.A lényeg a levelemet azóta se kaptam meg, nem is lesz meg soha, és én nem fogok fellebbezni a bíróságon a határozat ellen, azért a 3ezer forintért, mert sokkal többek kötöm be.Mert 3 ezer Ft értékű termék volt a levélben.Viszont szvesen írtam volna egy levelet a budapestu postűnak, hogy ezek után megvan a véleményem a magyar postáról!!! Sz@r ahogy van.
Ezek után ha küldenek nekem levelet vagy ha én adok fel, akkor nem simán , hanem LNK(levélszekrény útján nem kézbesíthető) módon, mert ha nem tudja kézbesíteni, ebben az besetben nem dobhatja be a postaládába, de ha mégia megtenné, és nincs meg a levél minden esetben a postást vonják feleősségre. És ha értékes küldeményt kapok vagy küldök ezek után mindig fel van tüntetve az érték, mert ebben az esetben a posta köteles megtéríteni az árat. De ki tudja ezek után, mit találna ki megint a magyar posta, hogy ne kellejen fizetnie.
Bocsánat nem akartalak megrémiszteni, csak leírtam az esetement, hogy mások is tanuljanak belőlle, és tudják mi ilyenkot a teendő.
27/L
ma beszéltem a feladóval,boltjuk van,minidg is ajánlottan adta fel a csomagokat,kaptam is kódot róla mi alapján keressem a csomagot a postán.
Amúgy 11-12körül szokott jönni a postás szóval tényleg elment már. lent is voltam,csekket azt tudott hozni a k...anyját!
Most nagyon jót nevettem a csekk sztorin.:) :D Igen érdekes módon a sárga csekkek valahogy soha nem tudnak elkallódni a postán!
Mindeképpen nézz utánna, remélem Te megkapod, nem úgy jársz mint én.
Majd írd ,meg mi történt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!