Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha nem fizetne...

Mit tennétek, ha nem fizetne az albérlőtök?

Figyelt kérdés
Párommal 1 éve lakunk együtt. Más városban élt, lakását kiadta albérletbe. 9 hónapja nem fizetnek fűtést, 5 hónapja nem fizetnek szinte semmit, csak a villanyból valamit. Ebben a hónapban már az albérleti díjat sem fizették ki, pedig a lakásnak a hitelét ebből fizettük. Ha jól számolom, kb 300 ezer forint a hátralékuk. Én már az első hónapban kidobtam volna őket, csak a párom bedőlt a szerencsétlen szövegüknek, mindig azt mondta, majd fizetnek. Én tudtam hogy nem lehet ilyen jóhiszeműnek lenni idegenekkel...Most mit lehet tenni? Mi is keményen megdolgozunk (80.e.ft-ért.)Beleőrölök a gondolatba... Saját gyerekem elől vegyem el? De szeretjük egymást nagyon a párommal, nem szeretném ha ezért vége lenne. Milyen megoldások lehetnek ez ügyben? Ügyvéd előtt irták alá az albérleti szerződést.
2009. ápr. 21. 15:45
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Amennyiben van albérleti szerződés, akkor elvileg nincs probléma. Azt hiszem, a szerződés garancia arra hogy perre vidd az ügyet. Tutira Te fogod megnyerni, csak építs egy kis puffert az ügyvédi költségek fedezésére. Ha megnyered a pert, utána mindent visszafizetnek neked. Az egyetlen probléma az lehet a dologgal, amennyiben nem jelentetted be az albérletet az adóhivatal felé... Azt hiszem az albérleti szolgáltatás utáni bevétel jövedelemnek minősül, ami után adót kell fizetni az apeh-nek. Ha a szerződést akarod felhasználni fegyvernek, akkor jó ennek is utánanézni hogy valóban be lett-e fizetve az adó, mert nehogy a végén fordítva süljön el a fegyver. de ebben nem vagyok biztos, lehet a kettő egymástól tök független...
2010. jan. 9. 21:57
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is a választ. Azóta kitettük az elbérlőket, és beadtuk a bíróságra a feljelentést. Ennek 3 hónapja, várjuk a választ.
2010. jan. 10. 10:37
 23/23 anonim válasza:
Gratulálok, ezt nagyon jól tetétek!
2010. jan. 11. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!