Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha nem fizetne...

Mit tennétek, ha nem fizetne az albérlőtök?

Figyelt kérdés
Párommal 1 éve lakunk együtt. Más városban élt, lakását kiadta albérletbe. 9 hónapja nem fizetnek fűtést, 5 hónapja nem fizetnek szinte semmit, csak a villanyból valamit. Ebben a hónapban már az albérleti díjat sem fizették ki, pedig a lakásnak a hitelét ebből fizettük. Ha jól számolom, kb 300 ezer forint a hátralékuk. Én már az első hónapban kidobtam volna őket, csak a párom bedőlt a szerencsétlen szövegüknek, mindig azt mondta, majd fizetnek. Én tudtam hogy nem lehet ilyen jóhiszeműnek lenni idegenekkel...Most mit lehet tenni? Mi is keményen megdolgozunk (80.e.ft-ért.)Beleőrölök a gondolatba... Saját gyerekem elől vegyem el? De szeretjük egymást nagyon a párommal, nem szeretném ha ezért vége lenne. Milyen megoldások lehetnek ez ügyben? Ügyvéd előtt irták alá az albérleti szerződést.
2009. ápr. 21. 15:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van! Én is mérges vagyok a páromra. Kezembe veszem az ügyet, viszek magammal valami sötét emberkét, és mehetnek a hajléktalanszállóra!
2009. ápr. 22. 15:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Teendők:

1. Albérlőnek írásban, tértivevényes levélben azonnal felmondani.

2. Az összes tartozásra a bíróságnál fizetési meghagyást kérni (vannak napok a bíróságon, amikor a bírósági fogalmazó ingyenesen segít ezt megfogalmazni, nézz utána. A fizetési meghagyásnak illetéke van, viszont ha jogerőre emelkedik, végrehajtható.)

3. Néhány izmos ismerőssel megjelenni és felszólítani a kiköltözésre első alkalommal, zárat cserélni második alkalommal. A cuccáért majd jelentkezhet, mikor viszi el a Te jelenlétedben.

2009. ápr. 24. 09:51
 13/23 anonim válasza:
100%

Feljelentheted őket a rendőrségen, mert gondolom nem azt írtad a szerződésbe, hogy fizetés nélkül is ott lakhatnak.

DE készülj fel arra hogyha köcsög banda akkor ők is lehet hogy felnyomnak az apeh-nél főleg ez a veszély ugye most halmozottan fenn áll...mert az "adocsalot" bejelentő személy a mostani vezetésnek köszönhetően még vmi jutalmat is kap...vagy mit...dehát ha meg adozol a kiadott lakás utan akkor meg alig éri meg...szoval okoskodnod kell most egy kicsit...kauciot tartsd meg...

Szebb jövőt.

2009. ápr. 27. 09:24
 14/23 anonim válasza:
100%
Mi most raktuk ki a lakokat, április 1-vel. Ők az albérletet rendesen fűzettek, viszont a gázt nem fűzették!Egyszer adtunk nekik lehetőséget, hogy kifűzessék de nem tették meg, így repültek! Így hagytak 150ezer forint tartozást.De az életbe többet ki nem adom bérbe a házamat! Inkább álljon üresen.Ti is rakjátok ki minél előbb őket én ezt ajálom!!!
2009. ápr. 27. 09:50
 15/23 anonim válasza:
33%

bérlőt eleve nem szabad egyenrangú félként kezelni, mert akkor a fejedre mászik. Te vagy a főnök, neki meg kuss a neve, ez az alap. S ha nem tetszik, akkor takarodjon, a kaució meg marad nálad. Ez a bevált módszer. Mindjárt le is írom egyik esetemet.

Mekkora egy gyökér vagy!

Bérlőnek is vannak joga is !

Mikor kifizeti az 1 hónapos bérleti díjat az azt jelenti,hogy 1 hónapra megveszi a lakást...

Akkor enged be amikor akar,nincs jogod ott királykodni!

Gondolod elrakod a pénzét és majd kussol neked családtagjaiddal lehetsz főnök de a bérlővel nem!

Kíváncsi lennék mennyi adót fizetsz ?

2009. ápr. 27. 12:18
 16/23 anonim ***** válasza:
77%
Természetesen nincs igazad. A bérlővel keményen kell bánni, különben elkanászodik, ez a tapasztalat. Ha te majd a saját lakásodat fogod kiadni idegeneknek, akkor nyugodtan alkalmazhatod saját módszereidet, pl. ne is kérj kauciót, fizesd helyettük a rezsit, majd pedig amikor elmennek 5 hónap nemfizetés, sírva marasztald őket.
2009. ápr. 27. 14:26
 17/23 A kérdező kommentje:
A bérlőnek csak akkor lehetnek jogai, ha amit vállalt, azt be is tartja!
2009. ápr. 27. 15:30
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Menjetek el az ugyvedhez, aki annak idejen megirta a szerzodeseteket, es megmondja hogy mit tegyetek!

Minel elobb vessetek veget ennek, ez igy nem mehet tovabb, mi az hogy ti tartjatok el az alberloket???

2009. ápr. 27. 15:55
 19/23 anonim válasza:
100%
Sajnos mi is így jártunk és már nem előszörre, mi is túl jóhiszeműek voltunk sajna. Ez az utolsó esetem amit elmesélnék: egy fiatal párnak adtuk ki a lakást pár hónapos pici babával, eleinte nem is volt gond fizették a rezsit meg az albérleti díjat is rendesen (ami fontos volt mert a lakáson lévő hitelt mi is ebből fizettük) aztán összevesztek és a pasi elköltözött, de mivel ő volt a kereső, a csaj nem tudott fizetni...ráadásul mivel román állampolgár, a pasi kapta a gyest is ...Majd később mivel ő neveli ugye a gyereket, igényelte hogy írják át az ő nevére a gyest, ez meg is történt, és mondták hogy visszamenőleg kifizetnek neki kb 6 hónapot, de ez idő alatt csak halmozta a rezsitartozást a nyakunkra, de mi meg nem akartuk utcára dobni kisbabával, meg az albérlet díjra az anyjától közben kért kölcsön, szóval azt fizetgette késve ugyan, na de ez az egész szépen addig húzódott, hogy kb 250 ezres rezsitartozást gyűjtött össze, és már december óta hitegetett minket hogy fizetik majd neki a gyest stb de ez nem történt meg persze...vagy kifizették neki csakő nekünk nem...feljelenti mi sem akartunk, mivel szerződés volt ugyan, de adózni nem adóztunk, így nagyobb gondot akasztottunk volna a nyakunkba az adóhatósággal... elmentük hát a családsegítőhöz és elmontuk mi a helyzet, mire ők a nevemre elindítottak egy programot (mivel én oda vagyok bejelentve meg a csaj is és a kettőnk jövedelme nem haladja meg a fejenkénti 50 ezer forintot (mivel ő nem keres semmit, én meg 90-et) így a közművek felé a tartozás 8a 5-át kifizetik, de az a feltétele hogy a 20 5-ot mi kifizessük (ami 50000 ft és sikerült behajtanunk nagy nehezen az albérlőn) és 3 vagy 6 hónapig bejárjunk az aktuális számlákkal hogy minden be van fizetve... szóval szerencsére a tartozás rendezve lett de az tuti hogy többet én se adom ki albérletbe... most épp eladni készülök, mivel se a hitelt rajta , se a rezsijét nem tudom fizetni egyedül, de az albérlőktől meg örülök hogy megszabadultam, soha többet!! És igaza van itt némelyik válaszolónak, nem szabad sajnálgatni őket, meg jóhiszeműnek lenni, mert csak hitegetik-hatogatják az embert, utána meg lelépnek és akkor vakarózhatunk a többszázezres tartozással a nyakunkban!! Az első adandó alkalommal ahogy nem fizetik a rezsit vagy az albérletet felszólítani őket, ha nem fizetnek kivágni őket, akkor még mindig csak pár10000-et bukik rajta az illető, de ha vár, abból csak még nagyobb gond lesz... nekem szerencsém volt valamilyen szinten....
2009. ápr. 27. 16:06
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát ez a hála, ha vár az ember egy kicsit, mert megsajnáljuk őket. Nem tudom mi lesz velünk. Nagyon kevés pénzből élünk. Segélyt nem kaphatunk, mert annyira nem kevés a jövedelmünk, hogy éhenhaljunk...Éppen hogy csak ki tudjuk fizetni a számlákat, de hogy mi lesz a másik lakás számláival, és a hitellel, azt nem tudom. Kölcsönt kölcsönre meg nem adnak, na meg aztán azt sem tudnánk fizetni. Ügyvédhez bejelentkeztünk, annyit mondott szóban, h legyünk erőszakosak a kifizetéssel kapcsolatban, de hiába minden. Azt hiszem nem lesz jó vége sem nálunk, de sem az albérlőnél!!!
2009. ápr. 27. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!