Mit tennétek, ha nem fizetne az albérlőtök?
Többször adtam ki budapesti városközponti 3-szobás lakásomat. Legjobb bérlőim egy kínai család és egy csángó-magyar testvérpár voltak. Legrosszabbak meg két afrikai és egy átlag magyar család.
A két afrikait el is mesélem. Ketten haverok voltak. Azonban sosem fizettek. Volt előleg és kaució, aztán semmi. Mindig halasztgatták. Végül a két afrikai össze is veszett egymással: a tisztességes fizetni akaró a fizetni nem akaróval. A fizetni akaró oda is adta az elmaradt fizettség és a rezsi felét, majd felmondott, mondván, hogy szemét ex-haverjával nem akar többet együtt élni, mert tőle meg lop. Maradt a nemfizető a lakásban egyedül. Sosem lehetett elérni. A szobáját lezárta, a kulcsot magával vitte. Egyszer szimplán megvártam a lépcsőházban. Persze akkor is ígérgetett. Mondtam, hogy nem. Erre mondta, hogy jó, akkor elmegy, de hagy maradjon a cucca legalább egy hétig. Mivel az új bérlők csak 2 hét múlva jöttek volna, beleegyeztem. El is ment, kulcsokat visszaadta. Persze pénzt nem adott, mert azt majd adja. Vártam 10 napot, egy szó nem jött felőle. Ezután küldtem neki egy sms-t, hogy összes holmija ki lesz dobva 24 órán belül. Másnap mentem a lakásba és saját költségemen bezsákoltam összes holmiját, majd mindent lecipeltem a kuka mellé. Aztán hívott telefonon, hogy még 2 nap és viszi a cuccát. Én mondtam, hogy most már ne siessen, mert a kuka mellett van minden cucca, s lehet, hogy már szét is hordták a hajléktalanok. Erre nagyon megdöbbent, perrel fenyegetőzött, de érdekes módon 20 percen belül megjelent a kukánál menteni még meglévő holmiját.
Mit irtatok a szerzodesben az ugyvednel? Mit irtatok arra, hogyha nem fizetnenek, mennyi ido mulva kell elkoltozniuk?
Gondolom beleirtatok valamit a nem fizetes esetere is, ugye?
Miert nem megy el a baratod ahhoz az ugyvedhez akinel irtatok a szerzodest es kerdezi meg tole, hogy mit csinaljon?????
Mondd meg a baratodnak, hogy odamentek es elkezditek kipakolni a cuccaikat, mast nem tudtok tenni!
Vigyetek magatokkal 2 kidobo fiut is, 150 izompacsirtakat is, es akkor nem lesz felnivalotok! Ezt most komolyan mondom am, mert ha nem visztek erositest magatok melle, akkor ok fognak hozni amikor elkezditek pakolni a cuccaikat.
Nyilvan nem verekedesre gondolok, hanem biztonsagra, es az izomfiuk latvanyatok szerintem inkabb mindenki engedelmeskedik.
Ugyhogy beszeljetek meg egy idopontot, es menjetek, pakoljatok ki a lakast, az alberlok rohognek a markukba most hidd el!
Csinaljatok valamit de minel elobb!
Milyen egy ffi a te parod, mar ne haragudj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!