Ha van egy olyan kandallóm, amit be kell építeni, az működik nem beépítve is? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szépen csatlakoztatnám a kéményhez meg minden, csak éppen nem lenne körbeépítve. Csak azért gondoltam erre, mert ugye vannak szabadon álló öntvény kandallók is, talán ez is működhet. Bár gondolom, hogy máshogy van kiképezve meg minden, de amíg nincs pénzem rendesen megcsinálni, lehet körbeépítés nélkül fűteni vele?2011. szept. 1. 08:22
1/4 anonim válasza:
Használhatod, de nem lesz olyan szép, mint amit direkt erre találtak ki. Meg talán nem is annyira biztonságos a közelében lenni, úgy értem olyan részeken lehet forró, ahol amúgy -beépítve - nem tudnál hozzá érni.
Mi pár hónapig használtuk így a miénket, amíg nem volt lehetőségünk körbeépíeni.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, hogy nem lesz olyan szép, de funkciójának megfelel, azaz meleget ad:)
Köszi!
2011. szept. 1. 10:08
3/4 anonim 

válasza:

Mi akkor fűtöttünk vele beépítés nélkül, amikor a házban még folytak más belső munkálatok. Ugyanúgy fűt, mintha be lenne építve, csak elég balesetveszélyes, mert tényleg forró minden oldala. Ha van kicsi gyerek, nagyon vigyázzatok! Nálunk van pici és egy kicsit nagyobb gyerkőc, amikor be volt gyújtva körbeépítés nélkül, soha nem mertem egy percre sem egyedül hagyni a picit a kandalló környékén.
4/4 A kérdező kommentje:
Van egy régi sparhelt/spór a konyhában, annak a helyére tenném, mert az azért nem fűtésre van kitalálva. A kandalló megvan, csak jelenleg pénzem nincs a rendes beépítésre. A fiam 2,5 éves, tavaly már megtanulta, hogy ahhoz ne menjen közel, szerintem nem lesz gond, de persze úgyis figyelek rá:)
Köszi!
2011. szept. 2. 13:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!